Buka intervju


Intervju

26.10.2018

INTERVJU / Dr Ranko Bugarski, lingvista: Ćirilica nije egzistencijalno ugrožena. Ona ne može i neće nestati

Buka intervju

Dr Ranko Bugarski, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, objavio je veliki broj radova iz anglistike, opšte i primjenjene lingvistike i sociolingvistike.

Tema

11.10.2018

Buka intervju / Ljubiša Savanović: Pravo pozorište mora da otvara bitne teme i postavlja pitanja bojeći se samo suda publike

Buka intervju

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac za BUKU govori o Festivalu glumca Zaplet koji se održava od 20. do 26. oktobra. Ove godine jubilarno je izdanje festivala koji nam se predstavlja i pod novim imenom.

Intervju

27.10.2018

Intervju / Žarko Korać za BUKU: Vučiću ne prija Dodikovo ogromno oslanjanje na Rusiju

Buka intervju

Dodik je svako malo u Srbiji, potvrđuje da je Vučić patriota, a Vučić legitimizira Dodika kao nekog omiljenog partnera Beograda. Ja lično mislim da on nije tako omiljen partner Beograda, a razlog je prilično trivijalan....

Intervju

03.10.2018

Buka intervju / Mladen Ivanić: Hapsite, dižite optužnice, spriječite udar na ustavni poredak. Vlast samo širi strah!

Buka intervju

Mladen Ivanić, kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH govori otvoreno za BUKU o mješanju stranaca u izbore, o razlikama između njega i Milorada Dodika, svojim potezima ukoliko pobjedi na izborima, ali i grupi Pravda za Davida.

Izbori u BiH

03.10.2018

BUKA INTERVJU / Damir Nikšić, umjetnik i političar: Ne može politika uticati na sve sfere života. Političarima želim da ostavim mrvice

Buka intervju

Damir Nikšić otvoreno o politici i onome što bi mijenjao...

Tema

03.10.2018

KNJIŽEVNOST / Bojan Krivokapić, dobitnik nagrade „Mirko Kovač“: Dragocene su sve situacije u kojima osetiš da antifasizam diše

Buka intervju

Razmišljanje o kompenzacijama za bilo šta je hod po minskom polju. Život je čudesan koloplet okolnosti, ljudi, odluka, sreće i tuge. I tako mu treba pristupiti.

Izbori u BiH

03.10.2018

Buka intervju / BUKA INTERVJU: Boriša Falatar - Građani treba da glasaju za one koji pričaju o budućnosti, a ne o ratu

Buka intervju

Potrebno je da zemlja koja ima tri i pol miliona ljudi, koja ima prirodne resurse, talentirane ljude, koja se nalazi u srcu Evrope, koja ima fantastičnu dijasporu, ostvari svoj potencijal.

Izbori u BiH

01.10.2018

Ivana Sandić / Buka intervju: “Politika treba da služi građanima, a ne da stavlja ruku u njihov džep kad god državi zafali para”

Buka intervju

"Mi moramo ojačati privatni sektor, dati subvencije za sve start up poslove, ONEMOGUĆITI svakom ministru, pomoćniku i državnom službeniku da na posao ide službenim autom. Kada iz budžeta svih građana ne bi plaćali registracije, amortizacije i gorivo, sredstva bi mogli preusmjeriti u subvencije za zapošljavanje"

Izbori u BiH

25.09.2018

Irhana Čajdin: / Buka intervju: Sve dok se vlast ne počne bojati naroda, a ne narod vlasti, politika neće ništa uraditi

Buka intervju

Politika će zauvijek ostati ovakva, ako građani i građanke ove zemlje ne počnu vršiti pritisak na one koji vode tu politiku. Uljuljani i sigurni u svojim foteljama, izgubili su dodir sa stvarnošću.

Tema

16.09.2018

Damir Imamović / BUKA INTERVJU: Damir Imamović, umjetnik: Muzici moraš vratiti onoliko koliko si od nje uzeo, a to se ne svodi na imitaciju bilo koga

Buka intervju

Teško je djelovati u društvu koje je samo sebe osudilo na banalnost nacionalizma. Onda moraš biti mnogo banalniji u svojoj poruci. Taj nacionalizam sa svojim institucijama ima veliku moć da instrumentalizira, da ono što suštinski nije nacionalno pretvori u nacionalističko.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.