Elvir Padalović


Društvo

26.03.2019

Desk / Energetska zajednica pokrenula postupak protiv BiH zbog garancije za blok 7 u Tuzli!

Elvir Padalović

Energetska zajednica pokrenula je zvanični postupak protiv BiH po osnovu izdavanja garancije za blok 7 u Tuzli, saznaje BUKA

Buka desk

26.03.2019

Desk / Članovi grupe "Pravda za Davida" održali konferenciju za medije: ZABRANJENO NAM JE...(FOTO)

Elvir Padalović

Članovi grupe Pravda za Davida održali su danas konferenciju za novinare povodom godišnjice od konferencije za novinare koja je održana u Policijskoj upravi Banjaluka ali i od početka okupljanja grupe Pravda za Davida i Davidovih roditelja na Trgu Krajine

Buka desk

25.03.2019

Desk / Novinar Žurnala saslušan u Tužilaštvu BiH

Elvir Padalović

Novinar Žurnala Avdo Avdić koji je prvi razotkrio aferu u vezi s vrbovanjem selefija za obavještajni rad za potrebe Hrvatske, jutros je ispitan u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za BUKU.

Nauka i tehnologija

22.03.2019

BUDUĆNOST BEZ CIGARETA / NIJE UTOPIJA: Čak i duhanska industrija stvara viziju društva bez pušača

Elvir Padalović

I sami akteri industrije savjetuju - Nemojte ni započinjati sa pušenjem. Ako već pušite, onda prestanite. A ukoliko to ne možete, onda tražite "manje štetne" alternative, jer je budućnost bez duhanskog dima i više nego izvjesna. 

Ekonomija

23.03.2019

ANALIZA / NAJMOĆNIJI ŠOPING HRAM U BIH Nova radna mjesta, plate i do 1200 KM... Ali, gdje je spona između novčanika Banjalučanina i tržnog centra

Elvir Padalović

Dvije hiljade novih radnih mjesta, investicije, razvoj - ove riječi odzvanjale su juče Banjalukom povodom otvaranja najvećeg tržnog centra u BiH - Delta planeta. U još jedan "hram za šoping" tokom jučerašnjeg dana nagrnule su hiljade ljudi.

Buka desk

18.03.2019

DESK / SLUČAJ KOJI JE ZAUVIJEK PROMIJENIO BANJALUKU: David Dragičević nestao je prije godinu dana

Elvir Padalović

Navršava se godina dana od nestanka Davida Dragičevića. U noći sa 17. na 18. mart nestao je, a njegovo tijelo se pojavilo nakon osam dana. Ovaj slučaj na noge je digao i ujedinio građane Banjaluke, Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

Buka desk

12.03.2019

Desk / Danas će biti ekshumirano tijelo Davida Dragičevića: "Ne znam kako ću ovo preživjeti!"

Elvir Padalović

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića najavljena je za danas, u ranim jutarnjim satima, na Novom groblju u Banjaluci.

Buka desk

11.03.2019

Desk / Aktivistkinja dala izjavu policiji zbog osmomartovskog marša u Banjaluci!

Elvir Padalović

Aktivistkinja Udruženja građana "Oštra nula" iz Banjaluke Milica Pralica pozvana je danas u PS Banjaluka zbog održanog osmomartovskog marša u Banjaluci i navodnog remećenja javnog reda i mira tokom njegovog održavanja na Dan žena.

Buka desk

08.03.2019

Desk / "Okani se politike.Počni da heklaš.Duže ćeš uživat u tom bolesnom djetetu": Stravična poruka smrću tuzlanskoj aktivistkinji

Elvir Padalović

Tuzlanska aktivistkinja Indira Bektić Mujkić zatekla je na kućnoj adresi stravičnu prijetnju smrću.

Društvo

07.03.2019

Društvo / U Banjaluci se napadaju zaštitnici ljudskih prava, trend represije će se nastaviti

Elvir Padalović

Organizacija Civil Rights Defenders osudila je napade koji se dešavaju u Banjaluci od 24. decembra 2018. godine, sa ciljem ograničavanja slobode izražavanja i slobode okupljanja u Republici Srpskoj.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.