Ernest Bučinski


Intervju

15.04.2019

BUKA INTERVJU / Kruno Domaćinović gitarista Majki za Buku: Rokenrol je u zastoju od kraja šezdesetih, ali je još uvijek živ i dovoljno zdrav

Ernest Bučinski

Za sebe kaže da nije "roker" i da ne "živi rokenrol", te da je jednostavno gitarista koji živi sa svojom ženom i dvoje prekrasne djece.

Intervju

09.04.2019

BUKA INTERVJU / Hladno pivo za BUKU: Na koncertu “Živjeti slobodno” napravićemo feštu koja će se spominjati godinama

Ernest Bučinski

Hladno pivo će 8. maja u okviru koncerta “Živjeti slobodno” nastupiti na tvrđavi Kastel, a osim njih sviraće Goblini i Brkovi.

Društvo

04.04.2019

Sarajevo / "Valter brani Sarajevo", kultni film za koji smo svi emotivno vezani, dobija svoj muzej

Ernest Bučinski

U Sarajevu će se 6. aprila otvoriti muzej "Valter brani Sarajevo", inspirisan legendarnim filmom Fahrudina Šibe Krvavca. Muzej će se nalaziti u ulici Džentića Čikma, iza pijace Markale.

Tema

04.04.2019

NJIHOVO VRIJEME TEK DOLAZI / HELEM NEJSE: Mi smo bend iz naroda, gledamo šta se oko nas dešava i tumačimo to kroz svoju muziku

Ernest Bučinski

Za "Helem nejse" predstoje brojni nastupi, a ovog ljeta će gostovati i na prestižnom OK festu, koji se tradicionalno održava na Tjentištu. 

Intervju

01.04.2019

Paroh Miroslav Krnješin / Priča o banjalučkoj "Plavoj crkvi"

Ernest Bučinski

Prošlo je već skoro dvije decenije otkada je u centru Banjaluke podignuta "Plava crkva", kako je mnogi nazivaju (u Srpskoj ulici preko puta hotela Talija).

Intervju

21.03.2019

BUKA INTERVJU / Ognjen Radumilo, akademski slikar za BUKU: Ako ne budemo ulagali u obrazovanje nećemo daleko stići

Ernest Bučinski

Ognjen Radumilo akademski je slikar iz Banjaluke koji svoje znanje i umjeće nije fokusirao samo na platno i kist nego je proširio svoju paletu interesovanja na druge oblasti vezane za vizulenu umjetnost.

Društvo

18.03.2019

BUKA INTERVJU / Marko Vidojković za BUKU: Protesti su jedan oblik odbrambenog rata

Ernest Bučinski

Protesti, građanska neposlušnost i blokade institucija su jedino što nam je preostalo posle sedam godina naprednjačke pljačke i terora.

Društvo

26.02.2019

MAJSTOR / Banjalučanin Siniša Grebenar pravi vrhunske gitare, ali ovdašnji muzičari to ne znaju cijeniti

Ernest Bučinski

Za izradu kvalitetnih magneta potrebno je imati poseban "recept", slično kao što i banjalučki ćevapi imaju poseban recept koji im daju taj neki šmek koji drugi ćevapi nemaju, rekao je Grebenar u šali.

Intervju

25.02.2019

INTERVJU / Mile Kekin za BUKU: Nisam rođen da budem komformista, ispoljavam mišljenje da ne bih dobio čir na želucu

Ernest Bučinski

Mržnja i strah su savršena oruđa za manipulaciju ljudima i političke elite na Balkanu to koriste da bi se održale na vlasti.

Tema

31.01.2019

INTERVJU / Frontmen DAB-a Jovan Matić za BUKU: Politika, vlast i moć uvek su u istoriji čovečanstva imali uticaja na umetnost

Ernest Bučinski

Beogradski Del Arno Bend napokon je objavio svoj najnoviji album "Ako ne znaš šta da radiš", a njihovi fanovi su na njega morali čekati više od jedne decenije.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.