DOBAR DAN DA SE UMRE MUŠKI

DOBAR DAN DA SE UMRE MUŠKI

Piše: draga

Ne ovo nije recenzija najnovijeg holivudskog blockbustera u kojem McClane ubija sve pred sobom, ovo je moj uradak na zadatu temu.A tema je bila izjava : "Nemam para da bih bio emotivan." (Autor je već citiran u prošlom tekstu, uredno naveden kao izvor, tako da mu priča o nekim autorskim pravima ne pije vodu.)Izjava je data povodom priče o predstojećem, pretpostavljate, 8.martu.

Više volim kad se taj praznik naziva Dan žena, nego tako bezlično, datumski.To vam je isto kao kad biste rekli da slavite 1.januar, a ne Novu godinu, 28.decembar a ne svoj rođendan.Nekako se izgubi sva draž i smisao proslavljanja i obilježavanja istog.

Emocije i novac ponovo se, eto, nađoše u istoj rečenici, neizbježno spojeni, nepobitno povezani."Emocija je naš specifičan odnos prema sebi, konkretnim predmetima i pojavama i prema drugim ljudima. Emocije se javljaju kada je za nas nešto važno."Wikipedia 

Najveći je poklon kad nekom pokloniš samog sebe. Pod tim poklonom se naravno misli na osjećaje koje gajite prema toj drugoj osobi.Vi najbolje znate da li je taj poklon veliki, primjeren, mali, nebitan, ili uopšte moguć.Ako vam je nešto važno i ako vam je do nečeg stalo nećete propustiti priliku da to i pokažete.Pokloni tipa miksera, usisivača, servisa za 12 osoba i slično po mom mišljenju treba da ostavite za neki drugi put.Za ovaj  dan - Dan žena, poklonite svojoj posebnoj ženi cijelog sebe, pride sa svim vašim manama i vrlinama.Recite joj da je volite, da vam je do nje stalo i da bi bez nje sve bilo golo i prazno.Recite joj to slatkim riječima, malim djelima, ljubavnom prozom ili stihovima, sočnim vicevima, vrelim pogledima, strasnim dodirima, laganom muzikom, kako god želite.Upregnite maštu, prizovite svoje ili njene fantazije, prisjetite se šta ona voli, učinite to i biće dovoljno.Ako to odradite kako treba, biće kao u onoj narodnoj "i vuci siti i ovce na broju."Ne košta  ništa a imate puno koristi od toga, oboje.  

Svaki dan u životu žene je poseban, vjerujte.Toliko toga za uraditi a toliko malo vremena.Toliko toga zavisi od nje, toliko njih zavisi od nje.Znate, ako ste žena...E pa taj "posebni " dan za ženu trebao bi stvarno da bude poseban, izuzetan, jedinstven.Samo taj dan (a bogami i svaki drugi) ženu treba gledati kao jedno ženstveno i osjećajno biće željno pažnje i nježnosti, a ne kao majku, suprugu, domaćicu, zaposlenu ženu.Od 365 dana jedan dan je Dan žena, znači cijeli jedan dan u godini samo za nju.Podsjećanja radi dan traje punih 24 sata, a ne samo tih par minuta kad joj poklanjate- to nešto, neku stvar, neki predmet(obično je tako).Niko od muškaraca ne očekuje nemoguće ( sem u par intimnih trenutaka). Svaka žena zna šta može da očekuje, a šta ne od svog muškarca.Žene su (prilično) razumna biće, u priličnom broju situacija.Ako nemate ni za cigarete vjerujte neće od vas očekivati krstarenje Pacifikom, ali će očekivati (bar) taj dan malo duže poglede, malo šire razumijevanje, malo čvršće ( pa, recimo) zagrljaje, malo jače osjećaje, malo više pažnje, a puno više potrebe.

Niste naročito romantični, osjećaje teško pokazujete, na šesto čulo ste gluvi ko top, u ovakvim situacijama morate se vaditi na praktično, uvježbano i sigurno.Pošto ste vi ipak samo muškarac, učinite to tako da je vidljivo i neuobičajeno s vaše strane, po sistemu - uoči i uradi.Slijedite par ovih jednostavnih savjeta : ako je na podu – podigni, ako je prljavo – operi, ako nije na svom mjestu – vrati, ako nije skuhano – skuhaj, ako je gladno – nahrani, ako je žedno – napoji, ako je nevoljeno – voli.

Ako ipak ne znate kako učiniti taj dan posebnim u životu  žene do koje vam je stalo, ne može vam pomoći ni sav novac ovog svijeta, ni sva vaša moć, ni sav vaš uticaj, ni svo vaše znanje.Svaka ona žena koja na taj dan ostane sama , nezadovoljena, nesretna, nespomenuta, neispunjena, a zbog vas i vaše "duševne" besparice, pomisliće kako je to stvarno dobar dan da se umre muški. 

I da voljela bih da je izjava sa početka priče bila : "Nisam dovoljno emotivan jer nemam (dovoljno) para." To bi nekako značilo da su muškarci ipak sposobni da budu osjećajni , ili da umiju da razdvoje osjećanja od besparice.

Nije bitno šta imaš  u džepu dok god imaš nešto u duši.Šta reći, ja sam nepopravljivi emotivac i romantik.All we need is love...Aferim.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari na blog (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.