DRVAR GORI

DRVAR GORI

Piše: Drvarčani za Drvar

Već danima požari ogromnih razmjera haraju Drvarom. Gradom prvih povratnika prvih izabranih Srpskih predstavnika, prve Srpske vlasti u FBIH. Suvereno već desetljećima mojim gradom vlada najveća Srpska stranka SNSD.

Decenijama se isti stranački licimeri bore za "SRPSKI NACIONALNI INTERES" Što je više "borbe" izabranih nam predstavnika nama je sve lošije i gore. Već 6 godina se u Drvaru pod direktnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske održava SABOR KRAJIŠKE PIJESME. Isti služi za opjevavanje lika i djela "velikih zaštitnika" IIII nije mi smetalo i to "tradicionalno znorovanje" koje nikada nije bilo tradicija ovoga grada i njegovih stanovnika.

Nije mi smetalo do ove godine kada pred očima "ZAŠTITNIKA" gore moje planine, nestaju šume gori moj grad. Da li su požari slučajnost ili ne nije na meni da sudim. Ali sudim praznim letovima helikoptera koji dovoze "spasioce na sabor" smeta mi kako to ne doletiše gasioci a ne "spasioci" što je više "spasioca" nama je potrebnije više gasioca. Ne spašavajte moj grad "spasioci" od propelera vaših stranačkih helikoptera rasplamsavate vatru koja tinja. Zapjevali "spasioci" poznate nam krajiške izvorne pjesme.

 

"ZA KRAJIŠKU PJESMU STARU

I ZA SABOR U DRVARU

ZAHVALITI SRBI MOGU

ŠPIRIČU I DRAGOM BOGU"

Pa nadovezaše onako krajiški

"ŠTA ĆE BRDA I KRAJINE POLA

AKO TEBE ODVEDU NIKOLA"

Te začiniše sabor

"REPUBLIKU SRPSKU ODKADA POSTADE

NAJBOLJE OD SVIJU BRANIŠ MILORADE

SVI GRADOVI I SVA SELA

TU SE VIDE TVOJA DJELA"

 

Doletiše zapjevaše "prave krajiške" pijesme iii poslje se vatrena stihija još više rasplamsa, gori moj grad gori Drvar. U par navrata na zahtijev načelnika opštine doletješe helikopteri ali ne opjevanih nam junaka već oružanih snaga BIH. A upravo o tim gasiocima niko ne zapjeva na saboru.

Ne zapjeva ni o mnogim Drvarčanima kojima nakon pjesme osta samo tuga i dim. Da li je i sabor i spasioci bila samo dimna zavjesa ne znam ali sam siguran da se moj grad dugo neće oporaviti niti od sabora niti od dima.

Komentari na blog (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.