Kako izgleda banovićko biračko tijelo

Kako izgleda banovićko biračko tijelo

Piše: ModricM
Ima tako jedan koji priča samo o tome da je koljenovića roda. U svilu i kadifu mu preci bili zamotani. On je sitan lopov. Ukrast će, slagat će, a podljepak mu je, da oproste puritanci, uvijek na guzici.  Ali ne ispušta Titin vakat iz usta, jer je u taj vakat, kaj, sve izgubio. On je potomak iz ugledne aginske loze. A kad malo više popije; eee, tad je njegov pradjed begovskog roda.
 
Ima tako i ovaj drugi koji je otvoreno nacist jer je, kaj, Hitler treb'o sve one židovčine potamaniti. Pa vidi šta rade Palestincima! A cigani; e pa te je trebalo kupat. I to samo i isključivo u gasnim komorama. I uostalom Hitler je za tog lika gospodin čo'ek, jer Švabo ne može biti drugačiji. A kad te vidi s knjigom, pa bolje da si, kaj, maršir'o na Drinu s ove naše strane, više bi koristi imali.
 
Ovaj pak treći je odan Erdoganu. Pušta bradicu i svaka mu počinje i završava s "ako bog da". I taj ne propušta mitinge. Na sevdalinku skače ko na himnu, ljiljane je davno pomiješao s muslimanstvom i jedva čeka da Mile raspiše novi referendum kako bi se, kaže, zaratilo.
 
Četvrti je brat ovog trećeg. U delirijum pada kad čuje navijačke pjesme. Taj je na prvi metak ispalio u inostranstvo. Za njega je OJRO glavna riječ, jer ipak on to zarađuje. Pa da! Svi drugi su za njega golje i fukare. Preko fejsbuka uvijek kuka za domovinom, navija i sve prijatelje obavještava o taktici, postignutim golovima, a u izbornoj godini poziva prijatelje da glasaju za SDA i Bakira da nam ne bi kmetovski KRST zavlad'o. 
 
Ovaj peti je opet, priča za sebe. On uz božiju pomoć traži rat i osvetu AmeriKi. Moli se za cijeli arapski svijet, često mu hadisi krase fb, a dalje od uputa za vjeru nije odmak'o jer su mu klis i bliška onomad bili mnogo važniji. Danas je glavni na džumi, jer su mu rekli da se tako lakše može uhljebit; samo klimaj glavom i ponavljaj za hodžom. 
 
Šesti je pravi nosilac evropskih vrijednosti. On bi rođenu mater i oca prodao zarad svoje guzice. Taj papučarski vjerno sluša suprugu, brat mu je izrod, a on je pravi i jedini predstavnik svog plemena. 
 
Sedmi je, kaj, pravi ljevičar. A toliko je otišao ulijevo da je ovoj šestorki prišao s desne strane. Taj i takav obožava i Tita i Aliju. Nemoj slučajno da se na fejsbuku kačite s njim. To je pravi revolucionar. Deset godina je studirao i on je predodređen da vječito bude kandidat za kantonalnu skupštinu, jer ovako više ne može. On je nova snaga ljevice.
Bakir je izdao oca, a žena mu je, kaj, za sve kriva. 
 
I tako otprilike izgledaju banovićki birači koji će 2018. iksirat svoje. Jakako, da ne bi tuđe!? Ha ja.
Komentari na blog (1)
Objavljeno:
The new primitives. I kao onda se normalan svijet nada promjenama hahaha kakva parodija. Mislim ima toga na sve strane mrske nam BiH
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.