Nije složeno, nego nam slažu. Opet.

Nije složeno, nego nam slažu. Opet.

Piše: Denis Čarkadžić

 

“Politička situacija se usložnjava…”, “očekujemo dodatno usložnjavanje političkih prilika u našoj zemlji…”, “ono što zabrinjava političke analitičare je složenost situacije koja bi mogla da postane još složenija…”, i tako svaki dan, sve jače i glasnije svi redom-lažu.

 

Jer ono što ovdje nazivaju “političkom scenom” nikada pa ni sada nije bilo složeno već do perfekcije-posloženo.

No, što bi naš narod rekao-mejk no mistejk-situacija jeste složena i drastično se usložnjava, ali u našim poštanskim sandučićima, na našim kreditnim karticama, na pijacama i u samoposlugama.

Prilike se drastično usložnjavaju i na pumpama, u mesarama i prodavnicama garderobe i obuće. Dječije posebno.

Dodatno pogoršavanje i usložnjavanje situacije javlja se iza svakog 15-og u mjesecu. Složenost se tako prenosi na naše brakove, porodice, krugove prijatelja… I sve je složenije i složenije…  

I mi hudi, dok mislimo da se raspadaju koalicije, gledamo kako se pred našim očima u stvari raspadaju naši životi. A koalicije? One naravno ostaju-složno posložene.

Najsloženije na kraju postaje u našim glavama. Tu je situacija takva da se sa sam sobom više ne slažeš.

Zato ne vjerujte kada vam govore da se politička situacija usložnjava. To je prevara, doduše složena.

 Jer složili se vi ili ne, oni se samo i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, samo spremaju da nam po ko zna koji put složno-slože.

 #FrontalBlogChallenge

Komentari na blog (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.