OTVORENO PISMO DRVARCANA KOJI ŽIVE U DRVARU, NEKADAŠNJIM DRVARČANIMA (ŠPIRIĆU, STEVANDIĆU, SABLJIĆU)

OTVORENO PISMO DRVARCANA KOJI ŽIVE U DRVARU, NEKADAŠNJIM DRVARČANIMA (ŠPIRIĆU, STEVANDIĆU, SABLJIĆU)

Piše: Drvarčani za Drvar

Povodom vaših izjava za medije, otvorenih pisama, izjava,intervjua koji ovih dana pune razne portale, novine, vaših tv nastupa, sve učestalijih u zadnje vrijeme.

Riješismo da vam se obratimo i mi drvarčani iz Drvara koji živimo u Federaciji u Kantonu 10 u svojim kućama štiteći svoja ognjišta. Kao što reče naš Slaviša znamo i mi staviti veliko V ali..... Drvar je do dana današnjeg imao istoriju sa kojom se ponosi i sa kojom se ponosio. Bili smo i jesmo GRAD HEROJ.

Dragi naši banjalučki drvarčani, (Špiriću, Stevandiću, Sabljiću) mala slova za male ljude, za razliku od vas, mi svoje srpstvo dokazujemo na svom ognjištu jer upravo ovdje u Drvaru smo oslobađali kuću po kuću, radovali se svakoj slobodnoj kući, svakom rođenom djetetu, tugovali za svakim ko nas je napustio. Životom u Drvaru dokazali i pokazali kako se voli rodna gruda, kako se poštuju preci nastojali da budemo primjer svojoj djeci.

EEEE vidite u tome i jeste razlika između NAS I vas. Za razliku od nas koji smo srpstvo dokazali samim životom i postojanjem u Drvaru, a nije bilo lako niti je danas lako, vi ste svoje postojanje pokazivali i dokazivali u BL, mi smo oslobađali svoja ognjišta, vi ste zauzimali tuđa ognjišta, mi smo stvarali u Drvaru, vi ste se političkim angažmanom bogatili u BL. U Drvaru je izvršen slavni DESANT iz okupatorskih aviona,danas u Drvar desant iz helihoptera vrši Špirić, (čestim dolascima) valjda na taj način dokazujući svoju nadmoć, valjda bi gospodinu Špiriću trebalo biti jasno da su u Drvar sa neba samo dolazili neprijatelji i okupatori ovoga grada.

Možda je i „krompir u njegovoj njivi bolji i veći jer vrši zaprašivanje iz helihoptera“, ali i to zaprašivanje je bacanje otrova, pesticida, opet trovanje vašim desantom. Stevandić je kada je zagustilo u BL odjednom pozvao narodne poslanike RS, da sjednicu održe u Drvaru, zna „nešo“ da su se u Drvaru sastajali junaci,pa s toga se načuditi ne možemo odakle sada poziv da u Drvar dođu oni kojima SRBI u Federaciji nisu bitni ili kao što kažu „statistička greŠka“.

Nemoj „nešo hekleru“ da utočište tražiš u napuštenoj kući, potraži ga u svojim „radom steknutim dvorima“ ili neka ti „Špirić“ iznajmi stan u Beču to je jedini način da ukoračate u EU. Sabljiću pišeš otvoreno pismo Mektiću iz Prnjavora, samo da te posjetimo da si ti svoju kuću i ognjište isto u Prnjavoru ali drvarskom htjeo prodati „onima drugima, neprijateljima“ pa te sprečio rođak koji je otkupio tvoje imanje. Je li to „Sabljiću borba za srpsrvo“?????

Drvar je poznat po NARODNIM HEROJIMA koji su se borili za slobodu, nikada u slavnoj istoriji nismo vršili zločine, svaki zločin koji je uradio bilo ko javno osuđujemo, pa tako i zločin u Srebrenici. I u Drvaru je bilo zločina i njih osuđujemo. Žalimo mi za našim mladićima,očevima, braći,sinovima koji su živote izgubili u zadnjem ratu, žalimo jer su upravo oni bili najbolji sinovi našeg Drvara. Ali želimo jasno i glasno da poručimo upravo vama (Špiriću, Neši hekleru, Sabljiću) da je Drvar mnogo više opljačkan i nastradao od kada upravo vi zastupate politike i interese našeg naroda.

S toga banjalučki,bečki,drvarčani ne stavljajte nam packe na naše junake,na naše heroje,ne strašite svojim izjavama naše komšije,ne prljajte nam istoriju na koju se ponosimo. IIIII na kraju još jednom svi mi DRVARČANI IZ DRVARA koji smo Drvar izabrali kao jedino mjesto življenja osuđujemo sve zločine nad bilo kojim narodom i za razliku od vas toga se ne stidimo već se sa tom činjenicom ponosimo.

Komentari na blog (14)
Objavljeno:
(Iz knjige "Balkan bluz" - Bosanska hronika 1975. - 1995. ( autori Medina Delalić, Suzana Šačić ) Samo jedan mali pasus iz knjige koji opisuje izmanipulisano stanje duha srpskog naroda na prvim višestranačkim izborima u BiH 1990 g. "Zahvaljujući predizbornom inžinjeringu, u Titovom Drvaru je Franjo Boras osvojio više glasova od Ive Komšića, a u Širokom Brijegu je Biljana Plavšić potukla Mirka Pejanovića. "Neki mediji su prije izbora objavili da je Franjo Boras ustaški satnik i sada zamislite Srbe u Drvaru kako glasaju za ustaškog satnika!", prokomentarisao je glasanje jedan razočarani komunista." Pogledajte za koga su glasali Drvarčani `90 g. ? ... Srpski narod je bio izmanipulisan ideologijom SDS i da bi došli na vlast natjerali su svoj vlastiti narod u Drvaru da glasaju za one čiji su pretci klali ih u Jasenovcu, Ovo se već vidi stvarnost i podlost te iste politike koja je danas na vlasti u RS. Samo su imena i opredjeljenja druga. Z
Objavljeno:
Meni je ovo pismo fenomenalno napisano,.Mladen
Objavljeno:
Ja,kao neko ko je rodjen u drvaru,radio do rata,stidim se kako danas zive moje komsije. Ja sam poslije rata,itisao u srbiju...tamo I dalje zivim.borac sam prve kategirije I rvinvkaid.ni ekser nisam dobio za obnovu svoje kuce u drvar selu.ni ekser.a stalno popunjavam neke molbe.eto,ti pomoci tih bigova iz banjaluke. Sramora.stidim se toga,I nikome ovdje ne pricam kamo je u drvaru. Dno,dna
Objavljeno:
Popovicu Mkadene,jel ti to iz BG po nalogu SNSa izvrsavas naredbe??? Tacno je sto si napisao ali brate daj nesto svoje ovo je providno.
Objavljeno:
Ako mi modelator dopusti,oglasiti ću se još jednom! Ovoga puta zbog toga što niko od aktera teksta,a ni kritičara ne smije da izađe s imenom i prezimenom! Ne razumijem čega se plaše? S toga ,povlačim sve što sam napisao gore,i ako je sve tačno! Ne želim da se igram skrivalica,i ako se neko pronašao u mojem pisaniju,izvinjavam se!
Objavljeno:
Cestitam piscima pisma takvi junaka imamo svugdja .Mnogi su izvrsili pljacke svoji radni mjesta neki banke i dali se u bijeg trazeci da ih sazale docim sa pljackama nisu stali nastavili su to do dan danas.
Objavljeno:
Свака част на овом писму. Био сам више пута у Дрвару и срео 7-8 младих људи од којих је само један био запослен на неком државном мјесту. Поздрављам све дрварчане али оне који живе у Дрвару да истрају у својој борби да живе као свој на своме. То је у осталом дефинисано и у самом Дејтонском споразуму. За доктора имам једно мало обавјештење да су за СНСД гласали само они који не живе у Дрвару. Као доктор вероватно имате утицаја на неке људе који могу помоћи да РС уложи више напора за отварање радних мјеста у Дрвару умјесто што се за неке избјегле дрварчане отварају радна мјеста у Бања Луци и на другим мјестима. Поздрав и срећно свима.
Objavljeno:
Ma šta Živana nepismena piše. Ti i tvoji nalogodavci odvratne ubice i sjecikese koji pišete u tandemu Balaban, Žiža, glupi Marko kači ste tu da uzmete pare od Broćete da prestanete napadati. Sad kad vam je dojučerašnji saradnik Nikica Bosnic istjerao Balabana iz OV sjednice sjetili ste se opet pisati. Marš bando pokvarena i interesna. Živana koliko si donacija izdramčila tako, banditušo.
Objavljeno:
Teško je to Vama objasniti "doktore"! Dok je god kasa kod laktaškog diktatora,u Drvaru će tako biti! Nas je ovdje zanemarljivo malo, i to par institucija ,nekoliko kafana-kafića,sve je na strani njegovoj,upravo zbog pogodnosti,koja su im obećana! Kako,pa lako,obzirom da pripadamo kantonu 10 ,gdje nam je Livno gl grad,a tamo,kao i svugdje HDZ na vlasti,pogodnosti se potraže iz B Luke,telefonom! Kapiraš? I šta misliš gdje Čović sinoć večerao? E sad,kapiraš! E, tako će biti dok Vrbas voda ne odnese jablana! Inače,tekst,kao da sam sam pisao! Čak i bolji!
Objavljeno:
Kao što je boga najmanje tamo đe ga često uzimaju u usta tako je i junaštva najmanje tamo đe ga često spominju. Kad sam ljetos prošao kroz Drvar na svakoj tabli od početka do kraja je pisalo SNSD Pa mogli ste bar to izbrisati ako već ništa drugo ne možete
Objavljeno:
Svaka cast na tekstu,bravo
Objavljeno:
Jadno, patetično, ovo što je pisalo pismo ne zna naći Drvar na karti, a lažno se predstavlja
Objavljeno:
Zasto glasate za njih i Dodika ,a onda im pisete pisma .Ne znate ni vi sta hocete.Nisu valjda Hrvati u Drvaru glasali za Dodika i Spirica.Problem je sto cete opet glasati za SNSD,a poslije pisati pisma.Mislite da ce vas idol Dodik srediti kod Covica da Drvar pripadne RS.Tu se varate,ostacete u nesluzbenoj NDH bez obzira na sve.Pa glasajte opet ,a poslije pisite pisma iz "junackog"Drvara.
Objavljeno:
Svaka čast na pismu! I ne dajte ni jedan glas onima koji vas se sjete samo pred izbore...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.