OTVORENO PISMO DRVARCANA KOJI ŽIVE U DRVARU, NEKADAŠNJIM DRVARČANIMA (ŠPIRIĆU, STEVANDIĆU, SABLJIĆU)

Drvarčani za Drvar / 12. Februar 2018

Povodom vaših izjava za medije, otvorenih pisama, izjava,intervjua koji ovih dana pune razne portale, novine, vaših tv nastupa, sve učestalijih u zadnje vrijeme.

Riješismo da vam se obratimo i mi drvarčani iz Drvara koji živimo u Federaciji u Kantonu 10 u svojim kućama štiteći svoja ognjišta. Kao što reče naš Slaviša znamo i mi staviti veliko V ali..... Drvar je do dana današnjeg imao istoriju sa kojom se ponosi i sa kojom se ponosio. Bili smo i jesmo GRAD HEROJ.

Dragi naši banjalučki drvarčani, (Špiriću, Stevandiću, Sabljiću) mala slova za male ljude, za razliku od vas, mi svoje srpstvo dokazujemo na svom ognjištu jer upravo ovdje u Drvaru smo oslobađali kuću po kuću, radovali se svakoj slobodnoj kući, svakom rođenom djetetu, tugovali za svakim ko nas je napustio. Životom u Drvaru dokazali i pokazali kako se voli rodna gruda, kako se poštuju preci nastojali da budemo primjer svojoj djeci.

EEEE vidite u tome i jeste razlika između NAS I vas. Za razliku od nas koji smo srpstvo dokazali samim životom i postojanjem u Drvaru, a nije bilo lako niti je danas lako, vi ste svoje postojanje pokazivali i dokazivali u BL, mi smo oslobađali svoja ognjišta, vi ste zauzimali tuđa ognjišta, mi smo stvarali u Drvaru, vi ste se političkim angažmanom bogatili u BL. U Drvaru je izvršen slavni DESANT iz okupatorskih aviona,danas u Drvar desant iz helihoptera vrši Špirić, (čestim dolascima) valjda na taj način dokazujući svoju nadmoć, valjda bi gospodinu Špiriću trebalo biti jasno da su u Drvar sa neba samo dolazili neprijatelji i okupatori ovoga grada.

Možda je i „krompir u njegovoj njivi bolji i veći jer vrši zaprašivanje iz helihoptera“, ali i to zaprašivanje je bacanje otrova, pesticida, opet trovanje vašim desantom. Stevandić je kada je zagustilo u BL odjednom pozvao narodne poslanike RS, da sjednicu održe u Drvaru, zna „nešo“ da su se u Drvaru sastajali junaci,pa s toga se načuditi ne možemo odakle sada poziv da u Drvar dođu oni kojima SRBI u Federaciji nisu bitni ili kao što kažu „statistička greŠka“.

Nemoj „nešo hekleru“ da utočište tražiš u napuštenoj kući, potraži ga u svojim „radom steknutim dvorima“ ili neka ti „Špirić“ iznajmi stan u Beču to je jedini način da ukoračate u EU. Sabljiću pišeš otvoreno pismo Mektiću iz Prnjavora, samo da te posjetimo da si ti svoju kuću i ognjište isto u Prnjavoru ali drvarskom htjeo prodati „onima drugima, neprijateljima“ pa te sprečio rođak koji je otkupio tvoje imanje. Je li to „Sabljiću borba za srpsrvo“?????

Drvar je poznat po NARODNIM HEROJIMA koji su se borili za slobodu, nikada u slavnoj istoriji nismo vršili zločine, svaki zločin koji je uradio bilo ko javno osuđujemo, pa tako i zločin u Srebrenici. I u Drvaru je bilo zločina i njih osuđujemo. Žalimo mi za našim mladićima,očevima, braći,sinovima koji su živote izgubili u zadnjem ratu, žalimo jer su upravo oni bili najbolji sinovi našeg Drvara. Ali želimo jasno i glasno da poručimo upravo vama (Špiriću, Neši hekleru, Sabljiću) da je Drvar mnogo više opljačkan i nastradao od kada upravo vi zastupate politike i interese našeg naroda.

S toga banjalučki,bečki,drvarčani ne stavljajte nam packe na naše junake,na naše heroje,ne strašite svojim izjavama naše komšije,ne prljajte nam istoriju na koju se ponosimo. IIIII na kraju još jednom svi mi DRVARČANI IZ DRVARA koji smo Drvar izabrali kao jedino mjesto življenja osuđujemo sve zločine nad bilo kojim narodom i za razliku od vas toga se ne stidimo već se sa tom činjenicom ponosimo.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.