<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Real Madrid osvojio Ligu Šampiona

Real Madrida osvojio je Ligu šampiona 11. put u istoriji kluba pošto je u velikom finalu u Milanu pobedio Atletiko Madrid posle boljeg izvođenja penala.

28. maj 2016, 12:00

U regularnom toku utakmice kao i posle produžetaka bilo je 1:1, a Real je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio sa 5:4.

Trijumf Madriđanima doneo je Kristijano Ronaldo, a jedini igrač koji je promašio penal bio je Huanfran koji je u četvrtoj seriji pogodio stativu. U reprizi finala iz 2014. godine ekipa Zinedina Zidana uspela je ponovo da savladala gradskog rivala i završi generalno slabu sezonu na fantastičan način. 

Veliko finale nije donelo spektakularan fudbal, ali to se i očekivalo. Real je počeo mnogo bolje, pa Atletiko u prvom poluvremenu nije ličio na ekipu koja je na putu do finala eliminisala Barselonu i Bajern. 

Posle nekoliko odličnih neiskorišćenih šansi Real je poveo golom Serhija Ramosa u 15. minutu. Ipak, Atletiko je u nastavku zaigrao mnogo bolje i već u 47. minutu dobio je veliku priliku da izjednači kada je Tores iznudio penal. 

Penal je promašio Grizman koji je pogodio prečku, ali to nije pokolebalo Atletiko koji je nastavio da napada. To im se isplatilo u 79. minutu kada je Karasko izjednačio, ali ispostavilo se da to nije bilo dovoljno za istorijski trijumf madridskih crveno-belih u Ligi šampiona.