<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka

VRIJEME

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka...

23. oktobar 2017, 12:00

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1200 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je uglavnom između 20 i 40 litara po metru kvadratnom, u planinskim područjima zemlje i do 60 litara. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. Na jugu zemlje temperatura zraka između 12 i 16°C.

Sutra u Bosni oblačno sa kišom uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, prije podne i u zapadnim i sjevernim područjima. Očekivana količina padavina je uglavnom između 5 i 15 litara po metru kvadratnom, na istoku Bosne od 20 do 40 litara. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1200 metara nadmorske visine. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme prije podne. Kiša se predviđa za sjever Hercegovine, na planinama snijeg. U većem dijelu Hercegovine u drugoj polovini dana razvedravanje, osim sjevera. U utorak u cijeloj zemlji vjetrovito. Vjetar je umjereno jak sjevernog smjera, sa jakim udarima. U jugozapadnim i zapadnim područjima Bosne izgledan je jak vjetar sa olujnim udarima. Prema kraju dana slabljenje vjetra u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6°C i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

U srijedu u Bosni pretežno oblačno prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, gdje se u drugoj polovini dana predviđa smanjenje oblačnosti. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka. U većem dijelu Hercegovine pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine prije podne. Vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Bosni slab, a u Hercegovini umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 6°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10°C i 15°C, na jugu od 16 do 20°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Izgledna je magla prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13°C i 17°C, na jugu od 17 do 20°C.