<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandar Vučić vanredno: Imamo dokaze da su pratili Đukanovića, zaplijenili smo novac i uniforme!

Beograd

Vanredna konferencija premijera Srbije

24. oktobar 2016, 12:00

 Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su i u Beogradu uhapšena "neka lica" povezana sa događajima u Crnoj Gori i da su zaplijenjeni novac i uniforme.

Premijer je naveo da srpske službe imaju nepobitne dokaze da su određena lica, a to nisu "ovi koji su uhapššeni dole, pratila putanju kretanja predsjednika vlade Crne Gore iz dana u dan, iz minuta u minut, i obaveštavala druga lica o tome".

On je dodao da je Srbija došla do čvrstih materijalnih dokaza da su i na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore. Između ostalog došli su i do iznosa od 125.000 evra, da bi određena lica, svakodnevno pratila putanju premijera Crne Gore i obavještavali druga lica, koja su radila po instrukcijama.

Među dokazima su i uniforme i novac i direktna priznanja - sve to posjeduju srpske službe beybjednosti u vezi sa planiranim aktivnostima u Crnoj Gori, rekao je.

U tim aktivnostima ima učešća "elemenata inostranosti", rekao je Premijer Srbije i precizirao da nije rekao stranih službi.

Premijer je istakao da je dobra vijest što u svemu tome službe nisu naišle na umješanost bilo kog političara iz Srbije ili Crne Gore.

On je dodao da grupa ljudi uhapšena na dan izbora u Crnoj Gori nema veze sa tim.