Crna Gora: U Budvi i Herceg Novom jutros pao snijeg

Januar

Crna Gora: U Budvi i Herceg Novom jutros pao snijeg

Piše: Buka

Neobične slike stižu danas sa crnogorskog primorja. U Budvi i Herceg Novom jutros je pao snijeg. Visina sniježnog pokrivača bila je oko pet centimetara

Najviše snijega jutros je bilo na Žabljaku, 46 centimetara, u Plavu 40, a na Cetinju i u Rožajama 37. U Kolašinu je izmjereno 33, u Andrijevici i Šavniku 32, a u Beranama 26 centimetara. U Pljevljima je trenutno 23 centimetra snijega, u Bijelom Polju 21, u Plužinama 14 i u Nikšiću deset centimetara.

Pljevlja su u deset sati bila najhladniji grad u Crnoj Gori, sa temperaturom od minus 17,7 stepeni po Celzijusu. Na Žabljaku je izmjereno minus 15, a u Kolašinu minus 14 stepeni.

U Nikšiću je u deset sati bilo minus devet stepeni, a na Cetinju minus 7,9. U Podgorici je bilo minus tri stepena, Ulcinju minus dva, a u Herceg Novom 1 stepen, dok je u Baru bilo dva stepena.

Na putevima u Crnoj Gori, zbog izrazito niskih temperatura, ima poledice, pa iz Auto moto saveza (AMSCG) savjetuju opreznu vožnju. Oni su posebni upozorili na dionice u planinskim predjelima, kao i preko mostova i na prilazima tunelima.

Iz AMSCG su apelovali na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na regionalnom putu Rožaje - Kula - Peć uspostavljen je saobraćaj samo za putnička vozila.

Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Vilusi – Vracenovići, Nikšić - Plužine - Šćepan Polje, Nikšić - Šavnik, Podgorica - Cetinje - Budva, Vilusi - Grahovo - Lipci i Virpazar - Petrovac, preko Paštrovske gore.

Svi prilazni putevi prema zimskim turističkim centrima su prohodni.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a ponegdje su moguće slabe padavine, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Vjetar će biti slab do umjeren na krajnjem jugoistoku i pojačan, sjeveroistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura od minus deset do pet stepeni.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.