<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kao djevojka je pobjegla iz Jugoslavije, udala se za oca Lize Minnelli i postala kraljica Hollywooda

DUŠICA RADOSAVLJEVIĆ u SAD-u je poznatija kao Denise Hale, kraljica društvene scene i žena bez koje ne može proći niti jedno važnije okupljanje u Hollywoodu.

18. januar 2017, 12:00


Njezina životna priča je nevjerojatna. Kao mlada djevojka pobjegla je iz Jugoslavije, točnije iz Beograda gdje je živjela u siromaštvu, u Italiju. Bila je izbjeglica bez dokumenata, a živjela je u izbjegličkom kampu. Počela je raditi kao manekenka za neke manje modne kuće i tada je upoznala svog prvog supruga, bogatog Talijana Giuseppea Gigantea.

"Prije udaje nisam znala da je toliko bogat. Tada sam imala 16 godina, pet haljina, dvije torbe i tri para cipela. Bilo mi je teško, ali sam osjećala da me čeka nešto divno", rekla je prije 15 godina za srpski Glas javnosti.

S prvim suprugom proputovala je cijeli svijet. No, razveli su se i Dušica je otišla u SAD gdje je upoznala Vincentea Minnellija, oca poznate Lize Minnelli. Udaje se za njega i tako postaje pomajka slavnoj holivudskoj divi kojoj je i danas velika podrška.

Brak s Minnellijem bio je njezina ulaznica u svijet glamura. Počela se družiti s velikim zvijezdama i polako stvarala ugled u Hollywoodu.

Zatim upoznaje Prentisa Cobba Halea, jednog od najbogatijih Amerikanaca, postaje njegova ljubavnica, ostavlja Minnellija i seli se u San Francisco. I danas tvrdi da je on bio najveća ljubav njezinog života.

Cobeova tadašnja supruga Marialice znala je za njegovu aferu s Dušicom te je 1969. godine, kada je shvatila da neće moći spasiti brak, počinila samoubojstvo.

Dušica, odnosno Denise tada je dobila titulu "kraljice San Francisca", organizirala je najpopularnije zabave u gradu, družila se čak i s Reaganovima, a nakon Titove smrti na njegov pogreb je došla kao član američke delegacije.

Danas je i dalje jedna od najuglednijih članica holivudske društvene elite i vrijeme provodi s brojnim zvijezdama, a djeluje i humanitarno.