<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Laku noć Velika Srbijo: Kako je Tviter goreo zbog Tomine kandidature

Tviteraši su iskoristili priliku da kažu šta imaju o kandidaturi Tomislava Nikolića, ali i da prozivaju druge učesnike predstojećih izbora

16. februar 2017, 12:00

Nije trebalo mnogo da prođe otkako se pojavila priča da će se Tomislav Nikolić kandidovati za predsednika Srbije i tako stati nasuprot Aleksandra Vučića, kojeg je jednoglasno predložilo Predsedništvo SNS, a Tviter se zapalio od opaski uticajnih tviteraša, ali i političkih lidera.

U tih 140 karaktera stalo je mišljenje mnogih koji utiču na kreiranje naše javne scene.

Jedan od predsedničkih kandidata, Saša Janković podsetio je u tvitu na čuveni film "Maratonci trče počasni krug":

"Šešelj, Vučić, Nikolić...porodica Topalović. "Hoću svoj deo, nećete da me prevarite". A Srbija, a ljudi?", a onda u drugom tvitu kaže: "Nema brige, JustSayingLoud, pobedićemo ih svakako. Sa Šešeljem, svi su isto, bili zvanično zajedno ili ne. Frakcije SRS, zavađene oko plena."

"Kada se družina posvada, ostaju samo dve manje družine od kojih ni jedna ne može da bude država. Znaju samo da svadaju i dele ljude i plen." "On je dodao da "sukobi u SNS ugrožavaju elementarnu stabilnost države. Zato ona ne sme biti stranačka ni lična.Zakon mora biti isti za pobednike, poražene."

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac ponovio je da "demokrate traže da Vučić podnese ostavku", a onda konstatovao da "brakorazvodna parnica dvojca Vučić-Nikolić koji je od države napravio družinu treba da bude motiv više da ih obojicu pobedimo."

Lider Dveri Boško Obradović ponovio je na Tviteru ono što je imao da kaže i medijima: "Tomislav Nikolić bi bio odličan zaštićeni svedok saradnik protiv Vučićeve kriminalne vlasti".

Nezaobilazni su bili i tvitovi Nebojše Krstića koji je iskoristio priliku da "prozove" Vesnu Pešić: "Vesna Pešić je 2012. lobirala za Tomu Nikolića, a to će isto morati i 2017. Circulus vitiosus", ali i Čedomira Jovanovića, lidera LDP: "Čeda Jovanović će sutra pozvati Jankovića, Jeremića i Nikolića da se dogovore oko jedinstvenog kandidata opozicije", a nije preskočio ni DS: "DS angažovao 'fabriku ideja' da pronađe modus kako svoju podršku Jankoviću da prebace na Tomu Nikolića". "Da li je 100 intelektualaca podržalo Tomu?" i "Opoziciji neko da javi da nije zdravo to što zbog Tome piju šampanjac od ranog jutra", a onda je konstatovao: "Ako opozicija traga za jednim kandidatom koji može da pobedi Vučića, onda to nije Janković, nije Jeremić... to je Toma Nikolić".


Jedan od postova koji se često retvitovao je Bojana Pajtića, bivšeg lidera DS, koji tvrdi: "Sad samo da objasnimo botovima da je zbog jedinstva države i partije važno da zaokruže obojicu."
On u drugom kaže da "posle ovoga je samo jedno sigurno - neće smeti da raspišu parlamentarne izbore", aludirajući na raskol, dok u trećem reaguje predlogom: "Sad bi fer bilo da i Zorana okuša srecu na predsednickim izborima. Malo je samo dva kandidata na onoliku stranku." Aluziju na Nikolićevu moguću kandidaturu, Pajtić je sažeo kroz još jedan komentar iz filma, ovog puta "Ko to tamo peva": "I tata bi sine".

Jelena Maćić, poznata po vrlo kontroverznim postovima, objavila je: "Šta su ti društvene mreže. Od Tominog ispada počeo raskol na FB. Eno ih gde se masovno blokiraju međusobno! To ako ne promeni situaciju...", kao i "Stičem utisak da ste precenili SNS. E to je zabrinjavajuće. A ne raskol u njihovoj stranci."

Glumica Bojana Maljević napravila je paralelu sa američkim izborima i njihovim predsednikom Donaldom Trampom. "Universal slogan for three candidates Vučić, Nikolić, Šešelj: 'Make Great Serbia again!' Što bi Amerima bilo zanimljivije?" i "Umesto jednog, mi imamo tri Trampa. Beat That!", "Drugi komentar zapravo nemam. "Make Great Serbia again" mi se učinilo kao novo Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Laku noć, Velika Srbijo."