<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovaj potez Trumpa razočarao njegove fanove u Srbiji

Čestitka

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump poslao je pismo čestitke predsjedniku Kosova, Hashimu Thaçiju, povodom Dana nezavisnosti.

17. februar 2017, 12:00


"Partnerstvo između naše dve države oslanja se na zajedničke vrijednosti i interese. Budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana je na stabilnom regionu Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integrisanom u međunarodnu zajednicu", navodi se u čestitci američkog predsjednika.

On podsjeća da su SAD zajedno sa svim građanima Kosova proslavile osvajanje istorijske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i debi reprezentacije Kosova na Međunarodnim igrama Međunarodnog fudbalskog saveza (FIFA).


"Srdačno očekujemo nastavak naše široke i duboke saradnje, usredsređeni na podršku povećanju demokratskog i privrednog razvoja, jačanju vladavine prava na Kosovu, rešavanju sporova sa susedima, kao i u borbi protiv nasilnog ekstremizma i stranih boraca terorista", poručio je predsjednik SAD Donald Trump.

Kosovo je proglasilo nezavisnost 17. februara 2008. godine.