<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na dodjeli nagrada u Francuskoj Clooney oštro oprao Trumpa, svi se boje šta će tek biti na Oscarima

Francuska

AMAL CLOONEY i njezin trudnički trbuh zasjenili su Georgea Clooneya na crvenom tepihu 42. dodjela nagrade César u Francuskoj u petak navečer, no kad je slavni glumac prihvaćao počasnu nagradu i uhvatio se mikrofona, sve se promijenilo.

26. februar 2017, 12:00

55-godišnji glumac dobio je počasnu nagradu za doprinos filmu, a priliku je iskoristio za oštro kritiziranje Donalda Trumpa, prozvavši ga direktno, piše Daily Mail.

U gotovo sedmominutnom govoru, Clooney je adresirao političku klimu u Americi koja utječe i na svijet. "Stojimo danas ovdje, a svijet prolazi kroz velike promjene, ne sve dobre", započeo je Clooney te nastavio: "Kao građani svijeta moramo raditi više i jače i ne smijemo dopustiti da nas nadjačaju. Ljubav pobjeđuje mržnju, hrabrost pobjeđuje strah, a ispravno uvijek nadjača krivo", rekao je. (približni prijevod, "Love Trumps hate, courage trumps fear and always right trumps wrongs", trump=adut).

Francuski glumac Jean Dujardin, koji je bio na pozornici s Clooneyem i prevodio njegov govor, dao je i svoj obol. "Donald Trump je opasan za svijet."

Prije nekoliko dana Clooney je u intervjuu za Daily Beast Trumpa je nazvao "holivudskim elitistom", na račun njegovih brojnih TV nastupa. "Donald Trump ima 22 'creditsa' na televiziji. No, na televiziji je bio barem relativno uspješan.

Iako Clooneyev govor nije čitav bio u političkom tonu, osvrnuo se naime i na trudnu suprugu i blizance koje očekuju, svi se pitaju kakva nas antitrump propaganda tek čeka na današnjoj dodjeli Oscara.