<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Buka događaji u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci: Hajde da pričamo o ekonomiji

USPJEŠNE PRIČE

BUKA u saradnji sa partnerskim organizacijama iz ovih gradova (SPARK, NETWORKS i INOVACIONI CENTAR ) organizujemo javne talk show događaje na kojem će u petominutnim izlaganjima svoje uspješne priče predstaviti brojni govornici

20. mart 2017, 12:00

BUKA je ponovo na točkovima, ovoga puta idemo u Mostar i Sarajevo, ali se brzo vraćamo u Banjaluku

Naime, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz ovih gradova organizujemo javne talk show događaje na kojem će u petominutnim izlaganjima svoje uspješne priče predstaviti brojni govornici

Ovi događaji nose naslov "Ovo je mojih 5 minuta - hajde da pričamo o ekonomiji" sa podnaslovom "Put do uspjeha – od ideje do realizacije?" 

Moderator ovog događaja je Aleksandar Trifunović, urednik medijskog projekta  BUKA.

Nakon uvodnog predstavljanja i završetka posljednjeg govora, slijedi panel diskusija sa svim sudionicama. Cilj ovih događaja jeste da se javnosti pošalje kako uspjeti u ovoj zemlji, kako nametnuti ekonomiju kao temu – u medijima i u javnom diskursu generalno. Namjera je da se kroz pozitivne osobne primjere pokaže kako proces ekonomskih reformi može dovesti do pozitivnih rezultata.

Prvi događaj biće organizovan u saradnji sa Poslovnim parkom SPARK iz Mostara. Svoje priče predstaviće: 

Marin Bevanda (Amplius), Mensur Đogić (Eynio), Marin Ćorić (STARK), Ana Ćavar (MODAMO.info), Mohamed El-Zayat (Four Game Studio), te Nevena Pandža i Vedina Ajanović (Američki kutak)

Imate ideju, ali ne znate otkud krenuti? Saznajte iskustva osoba koje su svoje ideje pretvorili u uspješne priče na regionalnom ili globalnom tržištu. 

Događaj je zakazan za ponedjeljak, 20.3. od 15:30 do 17 sati, a održat će se u SPARK kafiću. Potvrdite svoj dolazak na Facebook događaju ili na email [email protected].

Drugi događaj biće organizovan dan kasnije, u Sarajevu. Naš domaćin biće NETWORKS.

U Sarajevu će se sljedeći govornici: Edin Mehić (Networks, Posao.ba, Kolektiv), Haris Memić (Symphony) - TBC, Arijana Miličević (CHICovnik), Bruno Omerović (Koola), Erma Mulabdić (IT girls), Faik Čatibušić (AntColony), Besima Svraka (FBL magazine)

Događaj je zakazan za utorak, 21.3. od 17:00 do 19:00 sati  a održaće se u prostorijama Networksa (Skenderpašin br.1, Sarajevo.) Potvrdite svoj dolazak najkasnije do utorka (21.3.2017.godine do 12:00 sati) na e-mail: [email protected].

Treće druženje zakazujemo za srijedu 22.3 sa početkom od 17 sati.Domaćin događaja je Inovacioni centar u Banjaluci u ulici Mladena Stojanovića 4.

S obzirom na veliki broj zainteresovanih govornika, preliminarno možemo potvrditi govore sljedećih preduzetnika

Alea control d.o.o.; Osnivači: Brane Vuković i Igor Radukić, Media Lab d.o.o.; Osnivač: Milan Rodić

Sklopy Toys; Osnivač: Tatjana i Nenad Vasić, Bubsi beba; Osnivači; Slađana i Đurica Štula

( Informacije za Banjaluku biće potvrđene tokom ponedjeljka 20.3. )

Broj mjesta je ograničen za Banjaluku a potvrdu dolaska možete učiniti na email: [email protected] ili [email protected].

VIDIMO SE!