<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Google Maps dobija novu opciju i obožavaćemo je

Novitet

Google Maps dobija zanimljivu novu funkciju za Android, iOS i web verziju softvera.

27. mart 2017, 12:00

Korisnici će sada biti u mogućnosti da dijele svoju lokaciju sa prijateljima, porodicom ili kolegama sa kojima planiraju da se sastanu. Nova opcija će omogućiti i djeljenje lokacije u realnom vremenu na svim platformama. 

Google je objavio da je funkcija u procesu isporuke svim korisnicima, na svim platformama, pa ukoliko vam nije trenutno dostupna, vjerovatno će biti u narednim danima ili nedeljama. 

Kada opcija bude dostupna, korisnici će moći da otvore Google Maps i da izaberu opciju da podjele svoju tačnu lokaciju sa jednom ili više osoba, a moguće je podesiti i koliko dugo će ovo djeljenje informacija da traje. 

Ukoliko se odlučite da putujete sa navigacijom, moći ćete da djelite to putovanje sa ljudima, tako da oni mogu da prate progres vašeg putovanja. 

U okviru aplikacije postoje i podsetnici i ikonice koje prikazuju šta se djeli sa drugima, a djeljenje se može prekinuti u bilo kom trenutku.