<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PROVOKACIJA U JASENOVCU: Pripadnici HOS-a na komemoraciji uzvikivali ustaške pozdrave

Jasenovac

Nekoliko bivših pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) stajalo je danas kraj ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu i uzvikivalo "Za dom spremni", za vrijeme komemoracije žrtvama tog ustaškog koncentracionog logora, javili su hrvatski mediji.

22. april 2017, 12:00

Kolonom sjećanja prema spomeniku "Kameni cvijet" u Spomen-području Jasenovac danas je počela komemoracija žrtvama tog koncentracionog logora u Drugom svjetskom ratu, koju su organizirali Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Srpsko narodno veće (SNV).

Povodom 72. godine od proboja logoraša, okupljeni su odali počast žrtvama polaganjem cvijeća, te komemorativnim programom.

"Međutim, pojedinci su, čini se, odlučili obilježiti ovu komemoraciju na svoj način. Novinar N1 Katarina Brečić, na svom Tviter profilu je napisala da nekoliko HOS-ovaca stoji kraj ploče u Jasenovcu i viče u kamere da su za dom spremni", navode hrvatski mediji.