<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uživajte još danas jer od sutra stiže nova promjena vremena

Vrijeme

Vremenske prilike naredna tri dana

19. maj 2017, 12:00

Danas je u cijeloj BiH prije podne sunčano, no u drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, centralnim i sjevernim područjima zemlje

I dok je nekima danas bilo čak i previše vruće, jer su temperature biti skoro ljetne, već od sutra stiže nevolja - kiša, pljuskovi, grmljavina, a povremeno i jaki naleti vjetra, piše Depo.

U naredna tri dana, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, očekuje nas nova promjena vremenskih prilika:

 U subotu, 20. maja, u Bosni i Hercegovini promijenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sa jačim padavinama u Krajini, sjevernim i centralnim područjima Bosne može pasti između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

U nedjelju, 21.maja, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina prije podne. U Bosni može pasti između 15 i 35 litara kiše po metru kvadratnom, u Hercegovini manje. Na jugu zemlje poslije podne razvedravanje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U ponedjeljak, 22. maja, pretežno oblačno sa slabijom kišom i pljuskovima. Sunčanije na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

Nagle izmjene sunčanih perioda i lokalnih proljetnih pljuskova obilježje su proteklog perioda, a slično vrijeme zadržat će se sve do 31. maja. Nešto nestabilniji period očekuje se u naredna dva dana sa intenzivnijim padavinama u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima Bosne.