<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zvizdić: Usvajanje akciza ima većinu, pokrećemo ponovo proceduru

sarajevo

Imamo informacije da je u Parlamentu BiH osigurana parlamentarna većina kako bi ponovo pokrenuli procedure za usvajanje seta zakona o akcizama, izjavio je predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

19. maj 2017, 12:00

Savjet ministara BiH će napraviti novi krug razgovora. Incijativa mora krenuti ponovo od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Obavićemo razgovore, posebno sa Savezom za promjene, MMF i drugim učesnicima, posebno o pitanju ugradnje odredbi o plavom dizelu u zakonu – rekao je Zvizdić.

Naglasio je da je pitanje akciza s polja struke, konkrentih činjenica, benefita koje bi dobili, prebačeno na polje politikanstva i istakao da je akciza jedan od najefikasnijih instrumenata za izgradnju putne infrastrukture.

U Domu naroda je to prošlo bez ikakvih problema. Čini mi se da unutar Parlamenta BiH treba raditi na objedinjavanju političkih partija koji zaista žele infrastrukuturni i ekonomski razvoj BIH, rekao je Zvizdić.