<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ubica djece u Manchesteru nije djelovao sam, policija istražuje terorističku mrežu

MANČESTER

BRITANSKA policija istražuje terorističku mrežu u svojoj istrazi vezanoj uz teroristički samoubilački napad u Manchesteru, izjavio je u srijedu načelnik mančesterske policije potvrdivši da bombaš samoubojica najvjerojatnije nije djelovao sam.

24. maj 2017, 12:00

"Mislim da je posve jasno da se naša istraga odnosi na terorističku mrežu", kazao je Ian Hopkins novinarima.

"Istraga se nastavlja. Opsežne istražne radnje i aktivnosti su u tijeku diljem šireg područja Manchestera", kazao je Hopkins dodavši da su četiri osobe trenutačno u pritvoru u okviru istrage.

Terorist se iz Libije vratio u Britaniju samo par dana prije napada

Glavni osumnjičeni u terorističkom napadu na Manchester Arenu, Salman Abedi (22), postavio je torbu s bombom u predvorju dvorane kratko prije nego li je bomba eksplodirala ubivši 22 osobe, objavio je u srijedu list "The Times".

"On je u ponedjeljak navečer ostavio torbu na pod predvorja Munchester Arene nekoliko trenutaka prije detonacije", navodi list pozivajući se na snimke CCTV-a koje je otkrila policija.

Po pisanju lista, Abedijev prijatelj posvjedočio je da se Abedi, koji je također poginuo u eksploziji, vratio u Britaniju iz Libije samo nekoliko dana prije napada.