<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čavić: Dokazi postoje za smjenu vlade

NDP

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić poručio je da ova stranka sa svojim partnerima SDS-om, PDP-om, SRS i drugim partijama sa kojima djeluje, optimistično ulazi u narednu izbornu godinu.

25. maj 2017, 12:00

 Čavić vjeruje da će iduće godine politička poruka Saveza za promjene dobiti afirmaciju među građanima Republike Srpske.

"Stvari se moraju mijenjati, promjene u društvu su neminovne, ali moraju doći normalno u izbornom ciklusu", rekao je Čavić, dodajući da je njegova partija najjači kritičar politike vlasti i da od toga neće odustati, iako nije lako biti u opoziciji tolike godine.

Kada je riječ o predstojećem izjašnjavanju Narodne skupštine o povjerenju vladi Republike Srpske, Čavić kaže da to pitanje vidi iz dva ugla - prvi je tehnički i odnosi se na potreban broj glasova, a drugi je suštinski, bitniji, kakvi su argumenti za tu inicijativu.

"Ovo je potpuno ustavna inicijativa za koju postoji dovoljan broj glasova u Narodnoj skupštini, prema Poslovniku o radu, da bi se ona našla na dnevnom redu", rekao je Čavić.