<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

IDDEEA upravo objavila: Građani Bosne i Hercegovine neće ostati bez pasoša

INFORMACIJA O PASOŠIMA

Najnovije informacije o pasošima koje je upravo objavila Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH

16. juni 2017, 12:00

Povodom današnjeg članka objavljenog u štampanom mediju, a koji su prenijeli i neki elektronski medijii, u cilju objektivnog i pravovremenog informiranja Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) obavještava javnost da je 5. juna ove godine objavila tender za nabavku pasoških knjižica na elektronskom portalu javnih nabavki.

"Na objavljenu tendersku dokumentaciju kao zainteresovani kandidat žalbu je izjavio 'Gemalto S.A. Meudon, Francuska'. Žalbeni postupak je u toku pred ugovornim organom. U postupku javne nabavke svaka zainteresovana osoba ima pravo podnijeti žalbu u svakoj fazi postupka nabavke, na način i u rokovima koji su propisani Zakonom o javnim nabavkama BiH", kažu iz ov Agencije.

IDDEEA informiše javnost i građane BiH da neće ostati bez pasoša jer ova Agencije ima važeći ugovor sa postojećim dobavljačem o isporuci pasoških knjižica na period od jedne godine, a kojim je ugovorena isporuka dovoljne količine pasoških knjižica za ugovoreni period.


Foto: BUKA


"Imajući u vidu da je postojeći dobavljač sa današnjim danom osigurao neophodni repromaterijal za normalnu proizvodnju pasoških knjižica i da će u narednom periodu pojačinim kapacitetom vršiti isporuku istih, IDDEEA očekuje da će se u kratkom periodu u cjelosti normalizovati proces izrade putnih isprava, uključujuči prioritetno zahtjeve koji su zaostali u odnosu na zakonski rok", kažu iz ove Agencije.

Podsjetimo da je portal BUKU  iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH dobio informaciju da su pasoši "u fazi isporuke".

"Agencija je informisana od strane  izabranog dobavljača 'Muhlbauer d.o.o.' da je neophodni repromaterijal za proizvodnju pasoških knjižica u fazi isporuke. Agencija je već stavila sve svoje raspoložive resurse u funkciju personalizacije i transporta putnih isprava na lokacije nadležnih organa (kantonalni MUP-ovi u FBIH, MUP R.Srpske, Javni registar Brčko distrikta BiH, DKP BiH u inostranstvu", rekao je za BUKU u četvrtak popodne Branimir Gojković, stručni savjetnik Agencije.