<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Istorijski uspjeh atletičara iz BiH: Postali viceprvaci Evropskog timskog prvenstva

Atletičari

Tokom vikenda na Malti je održano Evropsko timsko prvenstvo – Treća liga, a u konkurenciji sa još 9 zemalja atletska reprezentacija BiH je završila na drugoj poziciji.

26. juni 2017, 12:00

Dirigenti i kreatori žutoplavog orkestra su bili selektori Elvir Krehmić i Dragomir Čabrilo, te su zajedno sa svojim izabranicima ostvarili istorijski uspjeh.

- Fenomenalna djeca. Krvavi, poderani, ali su uspeli da dokažu da imaju srce, duši i inat bosanski. Ponosni smo na naše atletičare i atletičarke. Prvi put u istoriji plasirali smo se u drugu ligu - kazao je Krehmić.

Njegov kolega je takođe pohvalio ovakav uspjeh, kazavši kako je za to zaslužan cijeli tim.


- Oni koji nisu došli žaliće čitav život jer nisu osjetili ljepotu sporta, drugarstvo i uspjeh koji do sada nismo osjetili - dodao je selektor ženske atletske reprezentacije, Dragomir Čabrilo.

Svi oni su zaslužni za najbolji rezultat atletske reprezentacije BiH. Dali su sve od sebe, padali su lični i državni rekordi, nastupali u 2 ili 3 discipline, te nastupali u za njih nekarakterističnim disciplinama.

Na kraju drugog dana, atletska reprezentacija BiH je skupila 275 bodova. Prvaci Evropskog timskog prvenstva – Treća liga su atčetičari i atletičarke Luksemburga sa osvojenih 317 bodova, a trećeplasirani su atletičari i atletičarke iz Gruzije, piše Radio Sarajevo.