<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Oluja potopila zemlju: Vjetar čupao stabla, voda ulazila u kuće, na Krku poginuo muškarac (FOTO)

Veliko nevrijeme pogodilo je juče Hrvatsku. Jaka kiša i olujni vjetar praćeni grmljavinom zabilježeni su širom zemlje, a šteta će se zbrajati danima.

26. juni 2017, 12:00

U Zagorju su jaka kiša i tuča napravili nove štete, nakon što je prije četiri dana zbog sličnog nevremena proglašena elementarna nepogoda. Tuče je bilo u Humu na Sutli, Bedekovčini i Bednji, a u dijelovima Zagorja zbog nevremena nije bilo struje.

U Istri je vjetar čupao stabla, a zbog obitelji koja je u Poreču ostala prikliještena u automobilu, morali su intervenirati i vatrogasci. Šteta koju je današnje nevrijeme nanijelo tek će se zbrajati. Olujni vjetar na moru kod Krka je, kako je potvrđeno Indexu, prevrnuo jedan čamac, a stariji je muškarac smrtno stradao. Druga osoba koja je bila na brodu je spašena.

Jake kiše i olujnog vjetra nije bio pošteđen ni glavni grad. U Zagrebu su vatrogasci izlazili na teren zbog skupljanja vode na prometnicama, a građani su bili zabrinuti zbog jakog vjetra i grmljavine. Zagrebački su vatrogasci objavili kako večeras imaju preko 50 intervencija. Najgora situacija je bila u Svetoj Klari gdje je voda potopila cijelu ulicu, a ušla je i u mnoge kuće. Olujna kiša rastjerala je i goste s primanja na Pantovčaku povodom Dana državnosti.

"Na području Zagreba u tijeku je 50-ak intervencija, mnogobrojne ekipe su na terenu zbog uklanjanja stabala i ispumpavanja voda. Prvo se prioritetno rješavaju objekti javne namjene i prometnice i molimo sve za razumijevanje jer je prijavljeno preko 100 različitih adresa na širem području Zagreba", objavili su zagrebački vatrogasci.

U Osijeku je također obilna kiša potopila brojne prometnice, a tuča je padala u brojnim mjestima po Slavoniji. Brojni podrumi diljem Osijeka su poplavljeni, a velik broj vatrogasaca na terenu će biti cijelu noć.

Kiša je potopila i dijelove Dalmacije. Stvarala je bujice i ispraznila gradove i mjesta.

Prema prognozi DHMZ-a, danas nas očekuje djelomično sunčano vrijeme uz više oblaka, a u noćnim satima mogući su novi lokalni pljuskovi i grmljavina. U istočnim krajevima bit će slabog vjetra, a na Jadranu se očekuje umjeren sjeverozapadnjak te na sjevernom dijelu bura.

Pogledajte u našoj fotogaleriji kako je izgledalo nevrijeme širom zemlje. .

ZAGREB

SVETA KLARA

OKUČANI

ZAGORJE

OSIJEK

SISAK

Index