<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte detaljnu prognozu za subotu i nedjelju

IZGLEDI

Pročitajte detaljnu prognozu za subotu i nedjelju...

12. august 2017, 12:00

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine, uglavnom, u Krajini i na zapadu Bosne, a poslije podne i u večernjim satima i u ostalim područjima.

Tokom poslijepodneva je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjevernih, a u Hercegovini južnih smjerova. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku od 27 do 32 °C.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje do kraja dana i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano.

U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveru od 24 do 30 °C.

Biometeorološka prognoza

Subota - Promjenljive vremenske prilike djelimično negativno će djelovati na stanovništvo, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata tokom dana će postepeno jačati. Opšta slika će biti lošija u centralnim i sjevernim dijelovima, dok bi na jugu zemlje, pod uticajem nešto stabilnijeg vremena trebalo biti ugodnije.

Nedjelja - Sa odmicanjem dana biometeorološke prilike će se postepeno popravljati. Uz porast vrijednosti atmosferskog pritiska i više svježine, ponajviše usljed nižih temperatura, opšta slika će biti ljepša. Tokom sunčanih perioda i dalje je obavezna zaštita od UV zračenja, a hronični bolesnici i meteoropati ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima, neovisno o tome što će se tegobe, vezane za njihove bolesti, djelimično umanjiti.