<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

CIJELI SVIJET U ŠOKU: Teroristički napad u Španiji - Reakcije iz BIH

BARCELONA

Stižu prve reakcije iz BiH na teroristički napad u Španiji....

18. august 2017, 12:00

Dunović: Teroristički napad u Barceloni, kukavički čin besmisla

- Zastrašujući teroristički napad koji je odnio nevine živote, kukavički je čin besmisla. Nikada neće uspjeti pobijediti vrijednosti civilizacije i nadjačati vjeru u čovječnost. Primite moje iskrene izraze saučešća. Porodicama poginulih želim da nađu snagu u ovim teškim danima koji su pred njima, a povrijeđenima što brži oporavak - kaže se u saučešću Dunovića upućeno španskom diplomati u BiH, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.  

Skaka uputio saučešće gradonačelniku pobratimskog grada Barcelone

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je izraze dubokog saučešća gradonačelniku i građanima pobratimskog grada Barcelone, a nakon jučerašnjeg stravičnog terorističkog napada.

- Osuđujemo svaki terorizam, nasilje i širenje mržnje. Naše misli i molitve su uz porodice žrtava, građane Barcelone i Španije - istakao je gradonačelnik Skaka.

Sarajevo i Barcelona su više od 21 godinu gradovi pobratimi, a Barcelona je bila uz građane glavnog grada BiH u njegovim najtežim trenucima, saopšteno je iz Grada Sarajeva.

Najmanje 13 osoba je poginulo, a više od 100 ih je povrijeđeno u terorističkom napadu koji se u četvrtak dogodio u Barceloni. Nezvanično se saznaje da u napadu nije stradala niti jedna osoba iz Bosne i Hercegovine.

Jureći kombi je juče u 17 sati pregazio prolaznike u ulici La Rambli, u centru glavnog katalonskog grada, ostavivši iza sebe više od sto povrijeđenih.

Ambasada BiH u Španiji još uvijek nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju o eventualno stradalim i povrijeđenim državljanima Bosne i Hercegovine u napadu u Barceloni.

"Zvanično nećemo dobiti informaciju dok svi nastradali ne budu identifikovani, a nažalost kažu da ima još dosta ljudi kojima nisu utvrdili identitet", rečeno je za N1 iz Ambasade.

U noći na petak dogodio se još jedan napad, u gradiću Cambrils, 100-njak km udaljenom od Barcelone.