<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšena i četvrta osoba povezana s napadima, broj mrtvih se popeo na 14: Ovo su najnovije informacije iz Španije

Terorizam

U petak oko podne došla je informacija da je od ozljeda koje je zadobila u napadu u Cambrilsu preminula žena.

18. august 2017, 12:00

Lokalni mediji javljaju kako je uhapšens i četvrta osoba povezana s terorističkim napadima.

Ljudi stradali u napadima dolaze iz čak 34 različite zemlje.Objavljeno je da je u Cambrilsu od ozljeda preminula ženska osoba. To je 14-ta žrtva terorističkih napada u Španjolskoj.

Imenovana je prva žrtva iz Barselone. Radi se o Talijanu, koji je sa suprugom i dvoje djece šetao La Ramblom. Odmah potom stigla je i informacija o drugoj žrtvi. Belgijki Elke koja je također bila na odmoru u Barseloni. 17-godišnji Moussa Oukabir osumnjičen je da je vozio kombi koji je gazio ljude.

Kako prenosi Independent, na ISIS-ovim kanalima i stranicama objavljuju se poruke na španskom, među kojima i "Ubijte španske svinje"



Podsjetimo oko 17.30 dogodio se teroristički napad u Barseloni u kojem je poginulo najmanje 13 ljudi, a ozlijeđeno ih je 100, Tokom noći, tačnije oko jedan sat poslije ponoći spriječen je još veći teroristički napad, u obalnom gradiću Cambrilsu.


Iako su teroristi kombijem došli na šetalište nije bilo mrtvih, ozlijedili su sedam osoba, a zatim je došlo do pucnjave u kojoj su njih pet ubijeni.

Prema posljednjih informacijama nosili su eksplozivne pojaseve, ispostavilo se kasnije da su pojasevi bili tu samo da zaplaše sve, jer eksploziv nije bio pravi.