<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bolje kupiti kola Hitne pomoći nego bijesni službeni automobil od 100 hiljada KM!

Peticija u Banjaluci

Danas je u Banjaluci zvanično započelo potpisivanje peticije kojom se od Vlade RS traži da ograniči količinu novca koja se izdvaja za kupovinu službenih automobila.

22. august 2017, 12:00

Jučer je predstavljen i protokolarno predat Vladi RS "Prijedlog odluke o uslovima nabavke službenih automobila" kojom se utvrđuje najviša dopuštena nabavna vrijednost vozila koja se nabavljaju za potrebe Vlade RS, ministarstava, republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija, a danas građani Banjaluke mogu staviti svoj potpis na ovu Peticiju.



Peticija će se moći potpisati narednih sedam dana u najvećem gradu RS.

Stefan Blagić iz Pokreta ReStart kazao je za BUKU kako potpisivanje u Banjaluci traje već sat i po vremena te da je skupljeno između 400 i 500 potpisa, što predstavlja fantastičan odaziv.

"Ljudi su ovdje bili u redu skoro sat vremena i ne možemo da stignemo da se svi potpišu na vrijeme. Potpisi će se biti širom RS a u Banjaluci će štand biti sedam dana. Potpisi će se skupljati od Trebinja do Novog Grada." naveo je on.



Kaže kako je potebno minimum 300 potpisa da bi inicijativa bila uspješna ali je uvjeren da će biti preko 10000 potpisa, pogotovo ako se nastavi ovim tempom.

On je ponovio četiri zahtjeva koja su upuićena vlastima u RS a ograničenje cijene kupovine službenih vozila je jedan od glavnih.

"Dakle ograničenje kupovine službenih automobila na 50 000 KM. Što bi kupovali audi od 100 hiljada KM, zar nije bolje kupiti kola Hitne pomoći za taj novac. Zar nije bolje da za te pare popravimo neki krov škole ili muzeja?. Drugi zahtjev je smjena ministra Maleševića, treći zahtjev su knjige sa djecu sa poteškoćama u razvoju na srpskom jeziku i četvrti zahtjev je povećanje izdvajanja za kulturu."




Dodajmo i to, da je potpisivanje počelo dana su Banjaluci, a da će od četvrtka biti moguće potpisati peticiju i u brojnim gradovima širom RS.