<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosna i Hercegovina i svjetski trendovi u oblasti električne energije

Forum

Ured britanskog Ministarstva za međunarodnu trgovinu u Bosni i Hercegovini i grupacija Alfa Energy realizuju forum pod nazivom BiH i svjetski trendovi u oblasti električne energije, koji će okupiti komercijalne potrošače a održat će se u Sarajevu, 31. oktobra. 2017. godine, u hotelu „Holiday“.

12. oktobar 2017, 12:00

Teme ovogodišnjeg Foruma su:

·       Kada kupiti el. energiju i kako izabrati adekvatan ugovor?

·       Izazovi komercijalnih potrošača el. energije u BiH

·        Bosanskohercegovačka berza el. energije

·       Električna vozila – uskoro i u BiH?

Cilj Foruma je da objasni izazove koji su pred kompanijama koje zaključuju ugovor za el. energiju, da predstavi faktore koji utiču na cijenu, te da napravi poređenje sa drugim svjetskim berzama/tržištima el. energije. Također, na Forumu će se govoriti i o uspostavljanju bosanskohercegovačke berze za el. energiju, te o trendu vozila na električni pogon, koji je danas neizostavan kada god se govori o el.energiji.

Učesnici panela su predstavnici snabdjevača el. energijom, komercijalni potrošači, predstavnici regulatornih tijela i nevladinog sektora iz BiH i regije.

Ovaj forum održan je i prošle godine u Sarajevu i okupio je 100 predstavnika uspješnih kompanija iz BiH koji su raspravljali o mogućnostima koje nudi otvoreno tržište el. energije u BiH. 

Učešće je besplatno za sve komercijalne potrošače a potrebno je izvršiti registraciju na internet stranici:http://events.alfaenergygroup.com/ zaključno sa 25. 10. 2017. godine. Broj učesnika je ograničen.