<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Banjaluci održana inkluzivna modna revija: Ljubav može sve (FOTO)

DJECA

Naglasak je uvijek na mogućnostima...

17. oktobar 2017, 12:00

Inkluzivna modna revija održana je danas u Banjaluci u Kulturnom Centru Banski dvor.

Ova revija održala se u okviru manifestacije Ljubav može sve na kojoj su učestvovala djeca i mladi sa poteškoćama, tipična djeca, djeca iz manjinskih grupa i djeca iz 4+ porodica.

"Ova manifestacija ima za cilj uključiti djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u sva društvena i kulturna dešavanja, pokazati da su i oni dio društva i grada u kome živimo. Naglasak je uvijek na mogućnostima, i ovaj put želimo pokazati sličnosti među svom djecom", rekla je za BUKU Željka Perišić Ninković, direktorica Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dajte nam šansu-Zvjezdice”.

U okviru revije predstavljeni su modni brendovi Oviesse i Vanya May.

Svojim nastupima program su obogatili članovi MaMa Vox vokalnog ateljea, Emilija Boškić i male Zvjezdice. Prikazan je i film  "Dobrodošli u Holandiju"

Servis centar “Dajte nam šansu-Zvjezdice” pruža besplatnu podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju na području grada Banja Luka, ali i susjednih opština, kroz raznovrsne aktivnosti, a bez obzira na dob, vrstu i stepen invaliditeta.

Pogledajte fotografije sa ove revije