<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

3 navike Vorena Bafeta za put do bogatstva

NAVIKE

Sve što je postigao, postigao je navikama koje bi svi koji žele da budu uspješni trebalo da nauče.

14. januar 2018, 12:00

Voren Bafet prošao je težak put kako bi od dječaka koji je sa sedam godina prodavao boce Koka Kole na ulici postao četvrti najbogatiji čovjek na svijetu. Plata mu iznosi 100.000 dolara mjesečno, a bogatstvo mu se procjenjuje na gotovo 87 milijardi dolara.

Sve što je postigao, postigao je navikama koje bi svi koji žele da budu supešni trebalo da nauče. Ovo su, prema pisanju Tajma, neke od njih:

1. Nikad ne prestajte da učite

Prema riječima Čarlija Mungera sa Berkšira, Voren Bafet usmjerio je svoje aktivnosti na par stvari, uz maksimalnu usredsređenost na njih. Radeći tako 50 godina, postao je ekspert u tim stvarima, baš kao što je na primer Rodžer Federer majstor u tenisu. Drugim riječima, Bafet je shvatio u čemu je dobar i konstantno radio na tome usvajajući nova znanja.

2. Ključ je strpljenje

U biznisu, ali i u mnogim drugim stvarima, strpljenje je važan, ako ne i presudni faktor. Bafet je znao kada treba da čeka, iako je vrlo lako mogao da popusti pod pritiskom i i "stisne obarač". Ali, umjesto ishitrene odluke, "sjeo" je i čekao bolju ponudu koja je na kraju i došla. Strpljenje vrlo često znači - korak napred.

3. Odajte priznanje svojim kolegama

Svaki uspješan preduzentik nije uspio sam. Uvijek su tu bili druge uspješne kolege, radnici ili poslovni partneri koji su odradili svoj dio posla. Ako želite da pratite tragove Vorena Bafeta, nikad ne zaboravite da zahvalite ili nagradite ljude koji su vam pomogli na vašem putu do uspjeha.