<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nove informacije o ubistvu Ivanovića: Policija zna čiji je auto kojim su pobjegle ubice, kamere snimile ubistvo

novi detalji

Kosovska policija saopštila je da je došla do nekih novih informacija o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

17. januar 2018, 12:00

Navedeno je da se do informacija došlo nakon razgovora sa nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Iz policije su priopćili da su do sada razgovarali s nekoliko svjedoka, ali i da su dobili neke informacije "kroz sigurnosne kanale uspostavljene u tu svrhu od strane policije - povjerljive brojeve telefona, e-mail adrese, Facebook".

Identificiran je i vlasnik zapaljenog automobila tipa Opel Astra, koji se dovodi u vezu sa atentatom. Navodno su napadači, nakon što su upucali Ivanovića, pobjegli Opel Astrom koju su naknadno zapalili.

Kamere snimile ubojstvo

Kako je doznao Blic, na stranačkim prostorijama ispred kojih je jučer ubijen Ivanović stoje dvije kamere za video nadzor koje su, najvjerojatnije, snimile trenutak kada je ubijen.

Podsjetimo, beživotno tijelo Olivera Ivanovića koji je jučer u 8.15 sati ubijen iz vozila u pokretu dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, pronašla je susjeda koja se vraćala iz dućana. 

Pucnjava se dogodila jučer oko 8.15 sati. Ivanović je navodno propucan s pet metaka te je preminuo na mjestu događaja.

"Izgleda da je već na mjestu događaja umro. Koliko znamo za sada, zadobio je pet prostrijelnih rana. Odmah je prevezen u bolnicu, liječnici su ga pokušali reanimirati, ali nije mu bilo spasa", kazao je za Blic Ivanovićev odvjetnik Nebojša Vlajić.

Pucali mu u leđa, pobjegli i zapalili auto

Na Ivanovića su napadači pucali s ceste, a zatim pobjegli automobilom marke Opel Astra koji su zapalili, doznaju neslužbeno srpski mediji.

U trenutku kada je ubijen, Ivanović je bio na stepenicama, na ulazu u prostorije svoje stranke. Upucan je u leđa. Napadači su pucali iz pištolja s prigušivačem, a policija je naknadno pronašla zapaljen automobil.

Teško ranjenog Ivanovića pronašla je kolegica koja je krenula u dućan i odmah pozvala hitnu pomoć, a odmah su mu u pomoć pritrčali i stranački kolege koji su bili u prostorijama stranke.