<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zašto pobjednici na Zimskim olimpijskim igrama dobijaju plišane bijele tigriće vrijedne 25 dolara?

ZOI

Beli tigar, koji je u korejskoj mitologiji zaštitnička životinja, maskota je ovogodišnjih igara u Pjongčangu. Olimpijci dobijaju medalje na zajedničkoj manifestaciji iste večeri

14. februar 2018, 12:00

Na pobedničkom podijumu, izmoreni ali uzbuđeni sportisti na Zimskim olimpijskim igrama umesto medalja za koje su se teško izborili, dobijaju - plišane igračkice.

Neposredno nakon što se takmičenje završi, pobednicima grupa žena u crvenim kaputima umesto odličja donosi mekane bele tigrove.

To je dovelo do brojnih neobičnih slika pobednika na podijumima koji drže male igračke jeftinog izgleda.

Beli tigar, koji je u korejskoj mitologiji zaštitnička životinja, maskota je ovogodišnjih igara u Pjongčangu. Igračkice slične onima koje se dele sportistima, mogu da se kupe za nešto više od 25 dolara.

Od ZOI u Torinu 2006. se sportistima posle pobede priređuje kratka ceremonija pri kojem im se dodeljuje cveće, zbog niskih temperatura kada je u pitanju sport na otvorenom. Ove godine, organizatori su se odlučili za tigriće umesto cveća.

Naravno, olimpijci dobijaju medalje na zajedničkoj manifestaciji iste večeri, piše Gardijan, prenosi nedeljnik.rs