<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novi ciklus predavanja za trudnice u Banjaluci

DRIP

Udruženje građana „DRIP“ 01. marta počinje sa novim ciklusom predavanja u DRIP školici za trudnice. Školica za trudnice je prvobitno osmišljena kao psihološka priprema trudnica za porod pod nazivom Razgovaraonica, a sada pod istim nazivom, proširena je i pored psihološke pripreme nudi trudnicama i njihovim partnerima predavanja i praktične časove.

22. februar 2018, 12:00

Školica za trudnice – Razgovaraonica, trudnicama i njihovim partnerima nudi 12 predavanja od strane stručnjaka koja će se održavati svakog ponedeljka i četvrtka od 19:00-20:30h. Tokom predavanja zajedno se ide i u obilazak porodilišta uz predavanja osoblja iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Iz DRIP-a kažu da su tokom tri ciklusa Razgovaraonica, pažljivo slušali svoje polaznice i njihove potrebe, i shvatili da ima potrebe da osnuju školicu u kojoj će tokom 6 sedmica da dobiju sve relevantne informacije od strane stručnjaka i jedan sveobuhvatan program.

"Čast nam je što su se našem pozivu odazvali mnogi stručnjaci u svom polju koji će sa našim polaznicima podijeliti svoje znanje i savjete kao što su: psiholog Dubravka Vujnović Božić, pedijatar dr Branislav Lolić, nutricionista Dragana Lošić, dula Brankica Štula, glavna sestra porodilišta Sandra Radetić, glavna sestra GAK-a Aleksandra Babić, pravnica Jelena Pušac Broćilović", izjavila je članica udruženja Nataša Gligorić.

U 12 predavanja trudnice će imati priliku da slušaju predavanja psihologa, pedijatra, babica iz Kliničkog centra RS sa odjela babinjara i babice iz rađaone, kao i savjete o dojenju i tehnikama koje olakšavaju porod od internacionalne savjetnice za dojenje i babice Adise Hotić.

Takođe, će imati priliku da saznaju sve o epiduralnoj anesteziji, o ulozi dule na porodu, preporuke nutricioniste i pravne i administrativne savjete koji će trudnicama biti od velike koristi.

U ugodnom ambijentu gdje se održavaju predavanja, trudnice i njihovi partneri dobiće odgovore na sva njihova pitanja, pregršt informacija koje prate savremena i nova istraživanja na teme trudnoće, porođaja (prve dane sa bebom) i roditeljstva.

Uz to napominju da sve polaznice čekaju pokloni od prijatelja udruženja koji su prepoznali značaj i kvalitet naše školice.

Prijave su otvorene do 28.02. i svi zainteresovani više informacija mogu dobiti putem mail-a [email protected] ili putem Facebook stranice kao i na brojeve telefona 065/618-735 i 065/339-983.