<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Promijenjen termin utakmica Lige šampiona, više se neće igrati od 20:45 sati

Fudbal

UEFA je danas i službeno objavila nekoliko promjena u Ligi šampiona, a jedna od njih je u vezi sa terminom odigravanja utakmica.

27. februar 2018, 12:00

Od sljedeće sezone utakmice u najjačem nogometnom natjecanju igrat će se od 18:55 i 21:00 sati. Ovo pravilo jedino neće vrijediti za Rusiju i Kazahstan gdje će utakmice i dalje počinjati od 18 sati po srednjoevropskom vremenu.

Ovim krovna evropska fudbalska organizacija želi zaraditi više od TV prava, ali i ljubiteljima fudbala omogućiti da u jednom danu pogledaju dva prijenosa uživo, umjesto dosadašnjeg jednog.


Najveća promjena za sljedeću sezonu je ona u načinu na koji će se klubovi kvalificirati za Ligu šampiona. Umjesto dosadašnja 22 kluba privilegiju izravnog plasmana imat će njih 26. Po četiri izravna predstavnika imat će Španjolska, Njemačka, Engleska i Italija, po dva Francuska i Rusija, a jednog Portugal, Ukrajina, Belgija i Turska

Ukoliko Ligu šampiona osvoji momčad koja je izravni plasman sljedeće sezone izborila kroz svoje prvenstvo, to mjesto ide 11. ligi Europe. Ako pak osvajač Europske lige osigura Ligu šampiona i kroz prvenstvo, direktno mjesto u Ligi šampiona dobit će treća momčad Francuske.

I sljedeća sezona ostaje bez video-tehnologije u najjačem fudbalskom natjecanju.