<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

FIRENCA PLAČE ZA ASTORIJEM: Milan Badelj, zamjenik pokojnog kapetana održao dirljiv govor pred cijelim gradom

Tragedija

MILAN BADELJ, reprezentativac Hrvatske i igrač Fiorentine, dobio je veliku čast, ali i najneugodniju moguću dužnost.

08. mart 2018, 12:00

MILAN BADELJ, reprezentativac Hrvatske i igrač Fiorentine, dobio je veliku čast, ali i najneugodniju moguću dužnost.

Kao zamjenik Davidea Astorija, hrvatski dokapetan Viola u centru Firence se, pred desetak tisuća poklonika pokojnog vođe momčadi, u ime kluba oprostio od prerano preminulog omiljenog nogometaša.
Iako Badelja nema u kadru priloženog videa s njegovim govorom, kojeg je održao u bazilici Presvetog srca na komemoraciji Astoriju (i to nakon govora brata preminulog nogometaša), jasno se čuje kako mu glas drhti i da govori kroz suze.
Mnoštvo okupljeno ispred crkve, koje na razglasu sluša Badelja, bilo je iznimno dirnuto njegovim riječima i više puta su pljeskali tijekom govora pokojnikovog zamjenika: 
"Dragi Davide, govorim u ime suigrača i cijele obitelji Viola. Tvoje ime na hebrejskom znači voljeni, a kada danas vidim sve ove ljude okupljene zbog tebe, vjerujem da je to doista s razlogom tvoje ime.
Davide, ti svojim očima ulaziš pod kožu čovjeku i ostaješ ondje. Nisi kao svi drugi. Onaj si koji je, čak i ako ne razumijemo jezik, mogao razgovarati sa svima nama, iz srca i držati nas zajedno. Ti imaš jedinstven dar govora srca.
Tvoji majka i otac moraju znati da s tobom u ničemu nisu pogriješili. Ti si sin i brat kakvog svi mogu poželjeti. Ti si najbolji suigrač, uz tebe smo se osjećali sigurniji, znajući da je David uz nas. Ne mogu zaboraviti tvoj smijeh i šale sa svima. Kako si se volio opisivati: 'Modni dizajner koji u slobodno vrijeme igra nogomet.' Ti si nogomet, i to onaj istinski, dječji.
Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Zadatak svih bliskih tebi je ispričati joj kakav joj je otac bio. Kakav velik čovjek.
Završit ću s anegdotom: ujutro, kad bi stigao u sobu za masažu, uvijek si palio svjetlo. To si ti svima nama - svjetlo. Hvala, Davide."