<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ima li odgovornih u slučaju radari? Ko podnosi tužbu protiv RS?

SDS

Srpska demokratska stranka traži od Republičkog javnog tužilaštva, Pravobranilaštva Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova da se izjasne da li su firme „Inovatraffic holding“ iz Njemačke „Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A. S. “ iz Turske i „WKB Consulting“ poslale opomene pred tužbu ili da li su već podnijele tužbu, te koliki je tužbeni zahtjev zbog navodne štete koju su pretrpili zbog raspisanog i okončanog postupka sklapanja ugovora o javno-privatnom partnerstvu koje se odnosi na postavljanje radara i kamera na putevima Srpske.

21. mart 2018, 12:00

 "Takođe, tražimo da se ispita i odgovornost nadležnih za pokretanje i vođenje ove „kvazi“ nabavke kojom su interesi Republike Srpske dovedeni u pitanje", saopšteno je iz Srpske demokratske stranke.

Dodaje se da je ovakvo postupanje vlasti predvođene SNSD-om koje se sastoji od zaključivanja štetnih ugovora i raspisivanja „kvazi“ nabavki čiji je jedini cilj obezbjeđivanje uslova firmama da tuže Republiku Srpsku i naplate milionske iznose stara su praksa rada SNSD-a poznata još od slučaja ČEZ.

SDS poziva Vladu Republike Srpske da sankcioniše sve odgovorne za ovu najnoviju pljačku i štetu koja prijeti budžetu Republike Srpske.

"Skandalozno je da je Vlada Republike Srpske sklapanjem štetnih poslova u vezi sa nabavkom radara još jednom dovela u opasnost interese građana Republike Srpske, koji će ponovo trebati da plate nemar SNSD-ovih ministara iz svojih džepova. Podsjećamo na brojne primjere kada su privatne firme tužbama tražile naplatu milionskih iznosa od Elektroprivrede Republike Srpske zbog raspisivanja, a potom poništavanja postupka javne nabavke u Termoelektrani Ugljevik", saopšteno je iz SDS-a.