<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Većina misli da je Juventus pokraden, ali pogledajte ovu fotografiju

Sport

Engleski sudija Michael Oliver donio je sinoć jednu od najkontroverznijih odluka u istoriji Lige šampiona.

12. april 2018, 12:00

Duboko u sudačkoj nadoknadi uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka, pri vodstvu Juventusa 3:0, dosudio je penal koji je Ronaldo realizovao i odveo Real u polufinale Lige šampiona. Bijesni Juventusovi igrači napali su suca, Gianluigi Buffon ga je i odgurnuo, za što je dobio crveni karton, a Oliverova odluka glavna je tema u sportskom svijetu.

Pregledavaju se snimke, analizira se Benatijin start na Lucasa Vasqueza i prevladava mišljenje da je Oliver ipak prestrogo dosudio prekršaj nad Vasquezom te da je Juventus pokraden.

No na snimkama se jasno vidi da Juventusov odbrambeni igrač ni u jednom trenutku nije igrao loptom te da je kontakt definitivno postojao. Sve snimke s utakmice uglavnom su iz istog kadra, onog ispred Vasqueza i Benatije, a jako dobru fotografiju objavio je španski list Marca na svojoj današnjoj naslovnici uz naslov "Bio je penal!".

Marca je list koji je otvoreno naklonjen Realu, ali na fotografiji se jasno vidi da Benatia gura Vasqueza s leđa. Šta vi mislite?