<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

RESTART: Blagić je napustio Banjaluku, stalno nam govore da ne talasamo, ali ovo je daleko ozbiljnije!

Desk

Udruženje “ReStart Srpska” iz Banjaluke održalo je danas konferenciju za medije, a to sve dan nakon što je njihov lider Stefan Blagić napustio Banjaluku zbog bezbjednosnih razloga.

18. april 2018, 12:00

Velizar Antić, predsjednik Skupštine ovog Udruženja rekao je danas kako su zatražili ostavku najodgovornijih iz samog vrha MUP-a Srpske, prije svih ministra Dragana Lukača, direktora policije Darka Ćuluma te načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića zbog slučaja Davida Dragičevića ali da su pokrenuli priče u vezi sa drugim nerazjašnjenim slučajevima iz prošlosti.

"Nakon zahtjeva za smjenama i otvaranja drugih nerazjašnjenih smrti naših sugrađana, prije svega Nikole Đurovića, počele su pristizati upozorenja da se „smirimo“ rekao je Antić.

Stvari su postale dosta ozbiljnije nego ranijih godina kada su dobijali dobronamjerne sugestije da se ne talasa.

"Usaglasili smo se da predsjednik ReStarta Stefan Blagić napusti Republiku Srpsku i BiH. On trenutno nije na ovom prostoru, a kada će se vratiti, za sada ne znamo" rekao je Velizar Antić.


Na konferenciji je bilo riječi i o izlasku Restarta na izbore, ali da to nije jos odlučeno u samoj organizaciji te da sada nije ni tema.

"Mogu oni da šalju poruke i upozorenja, mi nastavljamo sa našim radom još upornije i istrajnije" rekao je za BUKU Antić.

Podsjetimo, BUKA je jučer objavila informaciju kako je Predsjednik Restarta Stefan Blagić prisiljen napustiti Banjaluku zbog ugrožene bezbjednosti.

On je rekao za BUKU kako nije dobijao direktne prijetnje ali da mu je stigao "dobronamjeran savjet" da je ipak najbolje da ode iz grada dok se situacija malo ne smiri.

"Pouzdano znam da su mi nešto spremali, pa mi je odlazak najsigurnija opcija" rekao nam je juče Stefan Blagić.