<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

‘Dođite raditi za 25-30 hiljada eura godišnje, ne treba vam ni iskustvo’

Njemačka

Najveća njemačka zračna luka, Frankfurt Airport, očajnički traži radnu snagu

20. april 2018, 12:00

Direktor Michael Mueller direktno je pozvao radnike da dođu raditi, a za to im je ponudio, za naše prilike, izvrsne uvjete.

Direktan poziv

‘Želim se direktno obratiti radnicima iz Grčke, Bugarske i Hrvatske – dođite raditi u Zračnu luku Frankfurt’, rekao je direktor ljudskih resursa Michael Mueller. Ovog travnja misija je pronaći radnike koji imaju barem bazično znanje njemačkog i engleskog jezika. Fraport trenutačno želi popuniti stotinu radnih mjesta. Do kraja 2019. godine taj će broj značajno narasti, prenosi Frankfurter Rundschau.

Ne treba vam iskustvo

Čak i radnici bez iskustva imaju šansu raditi na frankfurtskom aerodromu, primjerice na poslovima vezanim uz prtljagu. ‘Prosječna plaća na jednostavnijim pozicijama na Fraportu iznosi između 25 i 30 tisuća eura godišnje bruto, što je značajno iznad minimalca’, naglasio je Mueller.

Ipak valja naglasiti kako je život u ovom njemačkom gradu relativno skup, zbog čega Fraport radnicima nudi jeftin smještaj u blizini aerodroma koji ne bi trebao stajati više od 350 eura mjesečno. Zračna luka Frankfurt, inače najveći poslodavac u Njemačkoj, zapošljava 81.000 djelatnika. Müller kaže da na Fraportu rade ljudi iz 88 zemalja svijeta, piše net.hr.