<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Školegijum u Banjaluci

Promocija

Tom prilikom će biti promovisana i nova knjiga u ediciji Lektira narodu „Muha na času lektire“ autora Enesa Kurtovića.

20. april 2018, 12:00

Redakcija magazina za pravedno obrazovanje Školegijum, u organizaciji ”Oštre nule” i ”BASOC-a”, će večeras u 20 sati u „Staklencu“ u Banjaluci predstaviti novi broj Magazina za pravedno obrazovanje. 

Tom prilikom će biti promovisana i nova knjiga u ediciji Lektira narodu „Muha na času lektire“ autora Enesa Kurtovića.

Sutradan će se u istim prostorijama održati radionica „Kako izvještavati o obrazovanju“ s početkom u 10 sati, a na radionici će moći prisustvovati svi koji su zainteresirani da pišu za Školegijum.

Školegijum, magazin za pravedno obrazovanje, čiji je izdavač Fond otvoreno društvo BiH, pokrenut je 2011. godine kao platforma za kritičku analizu obrazovnih politika i praksi u Bosni i Hercegovini, u okviru šire kampanje za suštinsku i opsežnu reformu obrazovnog sistema. 

Dobre prakse u obrazovanju, kako kod nas tako i u inozemstvu, argumenti su koje autori koriste u svojim tekstovima, te ih promoviraju kako bi potkrijepili svoje tvrdnje.

U posljednjem 23. broju možete, između ostalih sadržaja, čitati reportaže o školi u Gornjoj Maoči i Sajmu nauke u Ženevi. Možete pronaći kratku analizu odgovora koje je BiH dala na 38 pitanja iz 26. poglavlja (Obrazovanje i kultura) Upitnika Evropske komisije u sklopu procesa učlanjenja naše države u Evropsku uniju. 

Također, naći ćete i tekst o tome zašto je optužen i osuđen Mustafa Busuladžić, ili kako je jedna naučna ustanova osramotila struku i univerzitet.

Na promociji će govoriti:

Ivana Zečević, profesorica na Filozofskom fakultetu u Banjaluci

Nenad Veličković, glavni i odgovorni urednik Školegijuma

Rubina Čengić, glavna i odgovorna urednica web izdanja Školegijuma

Enes Kurtović, član redakcije i autor knjige „Muha na času lektire“