<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sve je spremno za najveći sportski događaj u Banjaluci: Grad u znaku trčanja

POLUMARATON

Organizatori banjalučkog polumaratona potvrdili su danas da je sve spremno za Festival RUN and MORE koji se od petka do nedjelje održava u Banjaluci.

11. maj 2018, 12:00

U fokusu je naravno polumaratonska trka koja će ove godine okupiti rekordan broj trkača, a prema nekim predviđanjima na ovom festivalu trčanja učestvovaće oko 10.000 trkača raznih generacija.

Start Balans+School Run trka je na Trgu Krajine danas 13.30, kada će oko 2.000 učenika šestih, sedmih, osmih i devetih razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolaca trčati do cilja na tvrđavi Kastel, dok će mališani od dvije do šest godina nastupiti na Tropic Bambini maratonu. Start je u 18 časova na parkingu tvrđave Kastel.

Foto: Press konferencija u Banjaluci


Prema riječima organizatora Bambini trka održaće se bez obzira na vremenske prilike. Prema prognozi danas popodne je moguća kiša, ali to neće omesti najmlađe da trče po svoje medaljice.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić, izjavio je da je riječ o velikom događaju u svakom smislu i da je sve spremno za početak. On je naglasio da je i u sportskom i u zabavnom dijelu sve pripremljeno, da će događaj i vizuelno biti lijep, sa lijepim scenografijama i kvalitetnim sadržajima.

Za danas je planirana i svirka Tropic Bambini maratona "Mama Vox" u 18 časova, od 20 časova je svečano otvaranje "Vivia Run&More Weekend" festivala, a od 21 čas koncert benda "Cubismo".

Polumaratonci, štafeta i trka Fun run starta sutra od 9 časova iz centra grada, a trči se novom stazom. Cilj je ove godine na tverđavi Kastel, koji je centralno mjesto svih dešavanja u okviru ovog festivala.

Direktor trke Vladimir Selec kaže da se kroz ovaj sportski događaj pravi promocija trčanja i zdravog načina života.

Vladimir Selec, Foto: BUKA

"Pozivamo sve građane koji ne trče da podrže trkače na ulicama. Ove godine imamo i prvenstvo u polumaratonu u RS, a naša trka dobila je 5 zvjezdica i u tom smslu zaokružili smo ovaj trkački događaj", rekao je Selec danas na press konferenciji.


Foto: Kastel Banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pozvao je građane na strpljenje kada je promjena u saobraćaju u pitanju.

Promjenu saobraćaja pogledajte OVDJE.

Više o samim trkama i ostalim dešavanjima možete naći na stranici BL polumaratona