<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na ovom rajskom ostrvu je rađanje zabranjeno, ali upravo je dočekalo svoju PRVU BEBU (VIDEO)

Brazil

Na jednom dalekom brazilskom ostrvu rodila se prva beba u posljednjih 12 godina, nakon što je jedna stanovnica prekršila pravilo prema kojem je tamo zabranjeno rađanje djece.

22. maj 2018, 12:00

Djevojčica rođena na Fernando de Noronja u subotu došla je kao iznenađenje za sve – uključujući i roditelje.

– Majka, koja ne želi da se zna njeno ime, porodila se kod kuće. Porodica je navela da nije bila svjesna trudnoće – rekla je administracija ostrva u saopštenju za brazilske novine “O Globo”, preneo je “Gardijan”.

Fernando de Noroja – arhipelag malih ostrvaca poznat po zaštićenoj divljini i sa populacijom od nešto više od 3.000 – ne dozvoljava da se djeca rađaju na njemu jer u lokalnoj bolnici ne postoji porodilište, piše Blic.rs

Zato je majkama rečeno da putuju na kopno, u najbliži veliki grad Natal, 227 milja (365 km) preko okeana.

Neidentifikovana majka ima još jedno dijete koje je rođeno na kopnu, ali je rekla za “O Globo” da ovog puta nije imala simptome trudnoće.

– U petak uveče imala sam bolove i kada sam otišla u kupatilo vidjela sam nešto kako mi se spušta između nogu. Tada je moj suprug došao i podigao ga. To je bila beba, djevojčica. Bila sam zatečena – rekla je ona.