<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Anketni odbor saslušava Dragana Lukača

BL

Pred anketnim odborom danas izjavu daje ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

25. maj 2018, 12:00

Nakon Lukača, predviđeno je da ovoj sjednici izjave daju i postupajući tužilac u ovom predmetu Dalibor Vrećo, kao i glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir.

Prije njih izjave su dali Darko Ćulum, direktor policije RS i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Počelo je saslušanje i jednoglasno je usvojen dnevni red u vezi sa terminima saslušavanja

Usvojen je zapisnik sa druge i treće i četvrte sjednice Anketnog odbora.



U prilogu svakog zapisnika je stenogram koji je dostavljen od stručne službe NSRS.

Branislav Borenović je naveo da je stigao odgovor iz VSTS u vezi sa saslušanjem tužilaca Lepira i Vreće. VSTS je dozvolio njihovo saslušanje.

"Mi ne možemo vršiti istražne radnje" rekao je Borenović.

Branislav Borenović je pozdravio ministra Lukača. Rekao je da u roku od mjesec dana oni moraju podnijeti izvještaj te da su dva člana grupe Pravda za Davida u Anketnom odboru bez mogućnosti glasanja.



"Ovo je peto uzimanje izjave od predstavnika institucija RS koji su bili uključeni u slučaj stradanja Davida Dragičevića. Mi smo se dogovorili da postavljamo pitanja i da završimo u razumnom roku i da odgovori budu što kraći" rekao je predsjednik Anketnog odbora