<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NAJTRAŽENIJI LIK U TREBINJU Ako ne želite da čekate u koloni za more pozovite OVOG ČOVJEKA

Trebinje

Najtraženiji čovek prošlog leta u Trebinju bio je Rade Milićević sa Ivanice kod Trebinja kome je telefon dnevno zvonio više puta nego svim dežurnim službama u gradu.

22. juni 2018, 12:00

Razlog su bile velike gužve na graničnom prelazu Brgat na ulazu u Hrvatsku prema Dubrovniku, a Rade je sve koji bi ga pozvali upućivao da li i kada da krenu iz Trebinja, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od bosanskohercegovačke granice na Ivanici.

Na osnovu kolone automobila na graničnim prelazima Brgat i Ivanica procenjivao je kolika su čekanja, pa oni koji su ga ovog leta slušali izbegli su nepregledne kolone i na more stizali preko nekog drugog graničnog prelaza.

 Rekordan broj poziva je 155 u jednom danu, a u proseku mi je telefon zvonio 50 puta svaki dan u protekla dva meseca - kaže za „EuroBlic“ Rade, Trebinjcima najpoznatiji kao Rade Moćni.

Ovaj nekadašnji konobar u Dubrovniku govori tri strana jezika pa se jednako dobro sporazumevao i sa strancima i sa Trebinjcima.

- Zvali su me svi, Trebinjci, njihovi gosti, ali i Danci, Šveđani, Norvežani i drugi koji su došli u Trebinje. Nikoga nikada nisam slagao, što je najvažnije, zato su toliko i zvali - objašnjava Rade.

On priča da se na ulazu u Hrvatsku prošlog leta u jeku sezone čekalo po dva i po sata i duže, a zadržavanja su bila na graničnom prelazu Gornji Brgat, pa su se kolone „prelevale“ i na Ivanicu.

Rade koji radi kao predstavnik jednog osiguranja na graničnom prelazu Ivanica kaže da su gradnjom novog prelaza stekli mnogo bolji uslovi za rad, ali da će sve biti „propusnije“ kad i Hrvati naprave novi prelaz sa više traka.

Međutim radovi na izgradnji novog graničnog prijelaza Gornji Brgat u Hrvatskoj krenuli su tek u maju ove godine zbog čega će dolaziti do zastoja u saobraćaju, posebno u ovim ljetnim mjesecima, javili su hrvatski mediji.

Ostaje pod znakom pitanja zbog čega su se Hrvati odlučili da u jeku turističke sezone grade granični prelaz Gornji Brgat, navode hrvatski mediji.

Krajem avgusta prošle godine završen je moderan granični prijelaz na Ivanici, iz pravca Trebinja, sa po dvije saobraćajne trake u oba smjera.