<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nadrealne scene potopa u Beogradu, rijeke teku ulicama

Srbija

Nevreme koje od jutros besni u glavnom gradu napravilo je haos na beogradskim ulicama koje su u nekim delovima grada potpuno potopljene.

22. juni 2018, 12:00

Situacija je posebno ozbiljna u donjim delovima Dorćola gde Dunavskom ulicom teče reka vode i automobili se kreću izuzetno otežano. Snimak ispod napravljen je kod redakcije NOIZZ-a gde je nekoliko automobila parkiranih na trotoaru već poplavljeno iznad visine toškova.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da će na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na severu Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina i ponegde grad. Građani Beograda osetili su veliki nalet kiše koja je počela da pada nešto pre osam sati jutros, i nastavlja se i dalje. Kiša je praćena grmljavinom, a na teritoriji Novog Beograda rano jutros bilo je i grada. Padavine su obilne, te kišobran nije dovoljna "odbrana", pa je najbolje u zatvorenom prostoru sačekati da jaka kiša prestane.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kretanje na Pančevačkom mostu otežano zbog velike količine vode, a iz jednog taxi udruženja kažu da su Višnjička ulica kod TC "Big fashion" i Dunavska gotovo potpuno poplavljene.

Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra. Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe, stoji u objašnjenju na sajtu RHMZ.

Izvor: Noizz.rs