<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stotine građana na protestima za Dženana Memića

Sarajevo

Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu okupili su se građani Sarajeva, Banja Luke i drugih gradova iz BiH na protestima "Istina i pravda za Dženana Memića." Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. Do danas nije rasvijetljeno njegovo ubistvo.

21. juli 2018, 12:00

Na proteste je došao i otac ubijenog mladića Davida Dragičevvića, Davor Dragičević koji već 118. dan traži od MUP RS i Okružnog tužilaštva istinu o smrti svog sina. Došao je dati podršku porodici Memić nakon što je Kantonalni sud oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića kojima se sudilo za saobraćajnu nesreću. Od 16. jula kada je presuda izrečena nije bilo reakcije Tužilaštva KS, MUP KS, VSTV-a. Porodica Memić traži novu istragu koju bi vodilo Državno tužilaštvo. 

Memićima je danas podršku dao i Amir Agić, otac Selme Agić koju je zajedno sa Editom Malkoč 10. oktobra 2016. godine vozilo udario Sanjin Sefić nakon čega je pobjegao s lica mjesta. Od zadobijenih povreda obje su preminule. Sefiću se još uvijek sudi, a završne riječi bit će iznesene 22. avgusta.

Na proteste je stigao i Petar Blažić koji je prešao put od Banja Luke do Sarajeva na biciklu. Njemu su se pridružili i prijatelji porodice Memić te su zajedno došli biciklima pred NP.